Другий тенісист «великої четвірки» анонсував завершення кар’єри

Британець Енді Маррей вирішив остаточно зачохлити ракетку після Олімпійських ігор 2024 року.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на особистий X спортсмена.

37-річний тенісист оголосив прийдешній турнір останнім у професіональній кар’єрі. Він стане другим після швейцарця Роджера Федерера представником «великої четвірки» чоловічого тенісу на відпочинку.
«Прибув у Париж на свій останній назавжди тенісний турнір – Олімпіаду. Виступиза Сполучене Королівство безумовно були найпам’ятнішими тижнями моєї кар’єри, і я надзвичайно пишаюся можливістю зробити це востаннє», – написав Маррей.
Шотландець цьогоріч заявився на змагання в одиночному та парному розрядах. Тенісний турнір Олімпійських ігор-2024 розпочнеться 27 липня. Триватимуть змагання до 4 серпня.

Arrived in Paris for my last ever tennis tournament @Olympics
Competing for have been by far the most memorable weeks of my career and I’m extremely proud to get do it one final time! pic.twitter.com/keqnpvSEE1
— Andy Murray (@andy_murray) July 23, 2024

Хто такий Енді Маррей
Уродженець шотландського Глазго, в турі дебютував у 2005 році. Упродовж кар’єри завоював 49 титулів (46 – в одиночному розряді, 3 – в парному).
Пік виступів припав на початок 2010-х. Спершу він став першим британським тенісистом, який виграв «Гренд Слем» у Відкриту еру, а потім – першим тріумфатором Вімблдона зі Сполученого Королівства з 1936 року. Завоював «золото» на двох Олімпіадах (2012, 2016), а на Іграх-2012 поповнив колекцію срібною медаллю в міксті.
У 2015 році виграв Кубок Девіса, а рік по тому тріумфував на ATP Finals. У порівнянні з трійкою інших (Федерер, Надаль, Джоковіч) завоював менше титулів, оскільки часто мав проблеми зі здоров’ям. Зокрема, в 2021-му шотландцю прооперували стегно та вживили імплант.
Школярем пережив масшутінг у початковій школі Данблейна. Тенісний ідол – американець Андре Агассі. Одягався та взувався на корті від Under Armour, а з ракеток віддавав перевагу продукції австрійської компанії Head.

До слова, раніше розібрали унікальність тріумфу Алькараса на Вімблдонському турнірі.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top