Пожеж у Запоріжжі стало набагато більше, ніж торік – у чому причина

Пожеж у Запоріжжі стало набагато більше, ніж торік – у чому причина

У Запоріжжі кількість пожеж збільшилась на 61 відсоток — містян закликають бути обережними

790 пожеж сталось у Запоріжжі за пів року — таку кількість зафіксували у Запорізькому районному управлінні ГУ ДСНС України у Запорізькій області. Про це повідомили на сайті Запорізької міської ради.

Читайте також: Будинок вигорів вщент — у Запоріжжі під час пожежі загинула людина (фото)

У порівнянні з 2023 роком кількість пожеж збільшилась на 61 відсоток! У цьому році пожежі забрали життя у 11 людей. Завдали матеріальних  збитків на понад 111 мільйонів гривень.

Основні причини пожеж в приватному секторі Запоріжжя — порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та користуванні електроустановками, необережність під час куріння та інше.

З цього приводу заплановане проведення профілактичних рейдів у житловому секторі з питань попередження пожеж у побуті. Особливу увагу планується приділити правилам безпечної експлуатації електропобутових приладів.

З січня по червень 2024 року  у Запоріжжі сталось 416 пожеж на відкритих територіях. За аналогічний період 2023 року таких пожеж було 163. Основною причиною таких пожеж стала необережність під час куріння.

З цього приводу заплановане проведення профілактичних рейдів і патрулювань найбільш пожежонебезпечних лісових масивів, територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

Пожеж у Запоріжжі стало набагато більше, ніж торік – у чому причина

Тільки за минулу добу на території Запоріжжя та області, як повідомили у ГУ ДСНС України у Запорізькій області, рятувальники загасили 21 пожежу в екосистемах. З них шість загорянь стались внаслідок обстрілів у Пологівському та Василівському районах.

22 липня сталася пожежа в одному із районів міста Запоріжжя. Горіла суха трава на загальній площі 0,5 га. Надзвичайники загасили окремі осередки загоряння, аби запобігти розповсюдженню вогню.

Важливе від рятувальників

Рятувальники закликають людей  відповідально ставитися до виконання елементарних правил безпеки життєдіяльності, адже людська недбалість часто призводить до масштабних пожеж, які знищують гектари лісових насаджень. Своєю чергою такі загоряння несуть шкоду природі, гинуть рослини й тварини, та людському здоров’ю.

Рятувальники наголошують на суворому дотриманні правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів і на відкритих територіях. Пам’ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей. Будьте обережні, по можливості не виходьте на вулицю у спеку  та пийте більше води.

Читайте також: Лежало у згорілій траві — під час пожежі на Хортиці врятували дитинча козулі (фото)

Рятувальники нагадують про заборону розведення багать у лісових масивах і рекреаційних зонах (крім спеціально облаштованих місць і обладнаних територій зеленого відпочинку), а також заборону випалювання стерні, спалювання сухої рослинності та сміття. Й не кидайте недопалки.

Ми писали, яка доля маленьких козуль, яких врятували під час пожеж на Хортиці. Минулого тижня, під час гасіння пожеж на острові Хортиці, надзвичайники ДСНС врятували двох маленьких козуль. Одна з них лежала у траві. Вогнеборці напоїли та облили водою тваринку і передали працівникам Національного заповідника “Хортиця”. Друге дитинча козулі врятували через день у схожих обставинах.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top