Навчальний рік в українських школах розпочнеться 2 вересня – Шмигаль

Кабінет Міністрів України визначив понеділок, 2 вересня, початком нового 2024/2025 навчального року в загальній середній школі, повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Сьогодні окремою постановою визначаємо початок нового навчального року в загальній середній школі з понеділка, 2 вересня. І його завершення 30 червня 2025 року”, – сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.

У зв’язку з цим обласним адміністраціям доручено забезпечити організацію процесу залежно від безпекової ситуації на тій чи іншій території.

Водночас у Міністерстві освіти і науки України нагадали, що в межах затвердженої урядом тривалості навчального року педагогічна рада закладу освіти визначає структуру і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу.

“Визначаючи це, вона враховує час, передбачений освітньою програмою, обсяг навчального навантаження в навчальному плані й вікові особливості, фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей, особливості регіону”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що тривалість канікул у закладах освіти не може становити менше ніж 30 календарних днів.

“Отже, заклад освіти може самостійно визначати структуру навчального року та форми організації освітнього процесу. Зокрема, з огляду на те, наскільки навчання в умовах війни вплинуло на психічний стан та інтелектуальний розвиток учнів, чи є в них освітні втрати, якою є безпекова та енергетична ситуація тощо”, – наголосили в міністерстві.

https://interfax.com.ua/news/general/1002152.html

Сообщение Навчальний рік в українських школах розпочнеться 2 вересня – Шмигаль появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top