У світі зафіксували найспекотніший день за всю історію спостережень – ЗМІ

Такі дані наводить Служба зміни клімату Європейського Союзу Copernicus, повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Середня глобальна температура приземного шару повітря в неділю досягла 17,09 градусів за Цельсієм – трохи вище попереднього рекорду, встановленого в липні минулого року – 17,08 градусів за Цельсієм.

Протягом останнього тижня сильна спека випалила значні території США та Європи та росії.

Copernicus підтвердив агентству Reuters, що в неділю був побитий рекорд середньодобової температури, який фіксується з 1940 року.

Минулого року рекорд був побитий чотири дні поспіль, з 3 по 6 липня, коли зміна клімату, спричинена спалюванням викопного палива, призвела до екстремальної спеки в Північній півкулі.

Кожен місяць, починаючи з червня 2023 року – 13 місяців поспіль – є найспекотнішим на планеті з моменту початку спостережень, порівняно з відповідним місяцем у попередні роки, повідомляє Copernicus.

Деякі вчені припускають, що 2024 рік може перевершити 2023 рік як найспекотніший рік з моменту початку спостережень, оскільки зміни клімату і природний погодний феномен Ель-Ніньо, який закінчився в квітні, призвели до того, що цього року температура повітря стала ще вищою.

      Читайте також: Метеоролог: Зміни клімату вже швидко не зупинити – як потяг, що набрав швидкість

Як повідомляв Укрінформ, лісові пожежі, спричинені сильною спекою, вирують по всій Європі, проте найбільше зараз потерпають в Португалії, Північній Македонії та Болгарії.

А Італія, через хвилю спеки, збільшила імпорт електроенергії із сусідніх країн, зокрема із Франції.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3888112-u-sviti-zafiksuvali-najspekotnisij-den-za-vsu-istoriu-sposterezen.html

Сообщение У світі зафіксували найспекотніший день за всю історію спостережень – ЗМІ появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top