У Запорізькій області діти стали частіше хворіти на гострі кишкові захворювання

Спека в поєднанні з частими блекаутами значно підвищують ризик харчових отруєнь

У таких умовах бактерії швидко розмножуються, а продукти стають небезпечними.

Тому не дивно, що у Запорізькій області за минулий тиждень  зареєстровано 56 випадків захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ).

Серед захворілих – 36 дітей.

Про це повідомляє Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ).

У ЦКПХ зазначають, що через спеку і відключення світла мешканцям регіону варто звернути увагу на дотриманні правил зберігання і споживання продуктів харчування.

“Небезпечна зона розвитку вірусів починається з +5.

У районі 37-40 градусів спеки спостерігається пік активності.

Важливий не тільки температурний режим, а й час його підтримки.

Якщо харчовий продукт зберігали на спеці довго, у ньому обов’язково розвинуться інфекційні бактерії”, – пояснює заслужений лікар-епідеміолог України Людмила Мухарська.

Сообщение У Запорізькій області діти стали частіше хворіти на гострі кишкові захворювання появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top