Представлений проєкт будівництва у Запоріжжі фабрики-кухні для школярів

Оновлення нормативної бази, модернізація інфраструктури, облаштування пілотної фабрики-кухні в Бучанській громаді та підвищення кваліфікації управлінців і кухарів. Українська команда представила результати реформи шкільного харчування. Захід «School Meals Case Study: Ukraine» зібрав науковців з різних країн, представників урядових організацій та дипломатичних місій з країн Коаліції шкільного харчування.

Українська команда реформи шкільного харчування презентувала дослідження «School Meals Case Study: Ukraine». Приблизно 1,5 мільйона українських школярів потребують безоплатного гарячого харчування. Це всі учні 1-4 класів та діти пільгових категорій 5-12 класів. Щоб забезпечити їх гарячими обідами, потрібно модернізувати шкільні їдальні та підвищувати кваліфікацію кухарів.

На заході заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Михайло Семікін представив проєкт будівництва фабрики-кухні в Запоріжжі.

– З 1 вересня запорізькі школи переходять на змішаний формат навчання. Нам потрібно буде забезпечити дітей якісним та здоровим харчуванням. Для цього плануємо створити власну фабрику-кухню. Обов’язково використаємо досвід організації шкільного харчування Бучанської громади. Це допоможе пришвидшити виконання робіт, – повідомив заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Михайло Семікін.

Учасники та гості форуму не тільки говорили про впровадження реформи, а й продегустувати страви зі шкільного меню. Борщем полтавським, ризото з овочами, курячими нагетсами та сирниками їх частували кухарі першої в Україні фабрики-кухні «ГотуЇмо» з міста Буча.

Ця подія – одна з перших на шляху до співпраці з Коаліцією шкільного харчування та Науковим Консорціумом шкільного здоров’я та харчування. Адже вже восени Україна прийматиме регіональний саміт Коаліції.

 

 

 

 

 

.

 

Share this post

нет
scroll to top