До Олімпіади в Парижі не допустили майже 5 тисяч осіб, близько тисячі – через можливе шпигунство

Глава МВС країни повідомив, що “втручання й маніпулювання інформацією” відбувається не тільки з росії, але й з деяких інших держав.

https://i.lb.ua/023/14/669feffc684ea.jpeg

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен Фото: Facebook/Gerald Darmanin

Після перевірок до Олімпійських ігор у Парижі, які офіційно розпочнуться 26 липня, не допустили близько п’яти тисяч осіб. З них тисячу – через підозру в можливому втручанні в інтересах іноземної держави.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен, передає “Європейська правда” з посиланням на AP.

Під перевірки потрапив мільйон олімпійських волонтерів, працівників та інших осіб, які залучені до Олімпіади, а також ті, хто подавав заявки на перепустки для в’їзду вздовж берегів Сени.

“Ми тут, щоб переконатися, що спорт не використовується для шпигунства, кібератак або для критики, а іноді навіть брехні про Францію та французів”, – наголосив міністр Дарманен.

Посадовець повідомив, що “втручання й маніпулювання інформацією” відбувається не тільки з росії, але й з деяких інших країн. Їх Демармен не назвав.

Серед осіб, яких не допустили до Олімпіади, є також підозрювані в ісламському радикалізмі, лівому чи правому політичному екстремізмі, кримінальному минулому та через інші проблеми з безпекою.

“Ми не думали, що для цих людей буде гарною ідеєю працювати стюардами на стадіоні, волонтерами або супроводжувати (спортивні) команди. З одного мільйона людей 5 тисяч – це небагато, і це свідчить про глибоку роботу МВС”, – відзначив французький міністр.

  • Днями стало відомо, що Франція відхилила кілька тисяч заяв від осіб, які хотіли отримати акредитацію на Олімпійські ігри у Парижі.
  • Глава французького уряду Габріель Атталь згодом повідомив, що у середньому по шість безпілотників щодня перехоплюють біля об’єктів, де будуть проводити Олімпіаду.
lb.ua/world/2024/07/23/625697_olimpiadi_parizhi_dopustili.html

Сообщение До Олімпіади в Парижі не допустили майже 5 тисяч осіб, близько тисячі – через можливе шпигунство появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top