Офіс генпрокурора: яхта Медведчука перебуває в Хорватії під безстроковим арештом

Яхта екслідера партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука, обвинуваченого у держзраді, продовжує бути безстроково затриманою в рамках санкцій;

Офіс генпрокурора вживає усіх необхідних заходів для забезпечення арешту та конфіскації майна кума Путіна.

https://img.pravda.com/images/doc/a/5/a53a65a-496f72e40bb772d6--1---1-_690x387.jpg

Яхта Royal Romance Віктора Медведчука. фото Tjerk Zweers

Джерело: пресслужба Офісу генпрокурора та речниця ОГП Надія Максимець в коментарі “Українській правді”

Пряма мова Максимець:

“Заяви АРМА про те, що наразі агентство не змогло реалізувати арештовану в Хорватії яхту через відсутність обвинувального акту у кримінальному провадженні від Офісу генпрокурора є безпідставними та вводять в оману громадськість.

Оскільки АРМА, одержавши рішення національного та хорватського судів про конфіскацію яхти та її реалізацію, не встигла за цей строк реалізувати цей актив, Офіс генпрокурора спільно з МЗС та колегами з інших правоохоронних органів вжили всіх заходів для накладення європейських санкцій на це судно”.

Деталі: Як пояснюють прокурори, на сьогодні яхта “Royal Romance” також перебуває під арештом у двох провадженнях щодо вказаного екснардепа.

Спільними зусиллями Офісу генерального прокурора, МЗС та завдяки зібраній СБУ та ДБР доказовій базі, інституціям та уповноваженим особам ЄС було передано інформацію, необхідну для ухвалення рішення про накладення санкцій на активи екснардепа, включно з яхтою “Royal Romance”.

Як наслідок, 27 травня 2024 року Європейський Союз впровадженні персональні санкції щодо підозрюваного та його дружини.

Наразі яхта Royal Romance перебуває під арештом на основі безстрокових санкцій — затримана у порту м. Трогір (Хорватія) згідно з рішенням Постійно діючої санкційної групи і не може залишити територію ЄС. Триває спільна робота з українським МЗС та міжнародними партнерами щодо напрацювання механізму її конфіскації та реалізації.

Що передувало: Перший заступник голови комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк заявив, що Агентство з розшуку й управління активами (АРМА) не може продати арештовану яхти Royal Romance Віктора Медведчука, бо суд у Хорватії скасував її арешт.

https://www.pravda.com.ua/news/2024/07/23/7467057/

Сообщение Офіс генпрокурора: яхта Медведчука перебуває в Хорватії під безстроковим арештом появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top