У Нідерландах чотири авіакомпанії оштрафували на понад €1 мільйон за польоти вночі без дозволів

У Нідерландах чотири авіакомпанії було оштрафовано на більш ніж 1 мільйон євро за польоти в нічний час без відповідних дозволів, а також за неповернення невикористаних слотів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на нідерландську транспортну інспекцію.

“Авіаційний орган Інспекції з охорони навколишнього середовища та транспорту (ILT-Aviation Authority) наклав 8 штрафів на загальну суму 1 065 000 євро на авіакомпанії British Airways, EasyJet, TUI Airlines та Vueling Airlines. Це пов’язано з тим, що авіакомпанії мали польоти вночі 2022 року, не маючи для цього виділеного періоду часу (слота) або тому, що вони не використовували виділені слоти й не повернули їх”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільший штраф у розмірі 930 тис. євро було призначено перевізнику EasyJet, British Airways було оштрафовано на 50 тис. євро, TUI Airlines – на 60 тис. євро, Vueling Airlines – на 25 тис. євро.

У Нідерландах авіакомпаніям дозволено здійснювати зліт і посадку літаків у нічний час – з 23:00 до 07:00 – тільки в тому випадку, якщо їм було виділено спеціальний слот або якщо це необхідний захід, спричинений погодними умовами чи технічними проблемами.

Крім того, авіакомпанії повинні інформувати, якщо не було використано виділені слоти. В іншому випадку можуть бути запроваджені різні заходи, починаючи від попереджень і закінчуючи штрафами.

Нові правила набули чинності в Нідерландах у 2021 році.

Авіакомпаніям стало набагато складніше використовувати форс-мажорні обставини для здійснення нічних рейсів, а нідерландська транспортна інспекція отримала право накладати штрафи.

Варто зазначити, що штрафи стали безповоротними й були опубліковані в урядовому віснику. Щоб запобігти непотрібному шуму для жителів, які живуть поблизу аеропортів, заборона несанкціонованих нічних польотів є одним із пріоритетів для авіаційного управління ILT.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3888281-u-niderlandah-cotiri-aviakompanii-ostrafuvali-na-ponad-1-miljon-za-poloti-vnoci-bez-dozvoliv.html

Сообщение У Нідерландах чотири авіакомпанії оштрафували на понад €1 мільйон за польоти вночі без дозволів появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top