На Запоріжжі врожай зібрано на 94 % засіяних ранніми зерновими площі

За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА, цього року сільськогосподарські підприємства почали збір врожаю на тиждень раніше і вже скосили 94% засіяних полів.

Поточного року необхідно зібрати врожай ранніх зернових та зернобобових на 126 тисячах гектарів ріллі. На сьогодні вже зібрано 271 тисячу тонн збіжжя. Середня врожайність – 23,3 центнера з гектара, – розповів в. о. директора Департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА Олександр Ясинецький.

Посадовець зазначив, що майже вся техніка аграрних підприємств працює на полях. Задіяно 432 комбайни та близько 2 тисяч тракторів. На полях області вже повністю зібрано горох, ріпак та ярий ячмінь. На фінішній прямій – збір інших зернових культур. Прогнози – обнадійливі.

– За попередніми розрахунками, валовий збір озимої та ярої пшениці на підконтрольній Україні території області очікується на рівні 250 тисяч тонн. Зокрема, врожай озимої пшениці вже зібрано на 93 % засіяних площ – а це майже 100 тис. га. При цьому намолочено 235 тисяч тонн зерна. Також вже скосили 67 % полів, засіяних ярою пшеницею. На сьогодні є впевненість, що Запорізький регіон буде повністю забезпечений продовольчим зерном, – підсумував Олександр Ясинецький.

Сообщение На Запоріжжі врожай зібрано на 94 % засіяних ранніми зерновими площі появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top