37-річний запоріжанин намагався виїхати з України з двома дружинами

У пункті пропуску «Краківець» прикордонники Львівського загону викрили військовозобов’язаного чоловіка, який обманом намагався виїхати з України.

Про повідомили у Державній прикордонній службі України.

«Шведська сім’я» з Запоріжжя прямувала до Польщі. 37-річний чоловік «прихопив» із собою закордон не лише нову дружину, а й стару, з якою розлучився лише місяць тому», — йдеться в повідомленні.

Новоспечене «подружжя» прямувало нібито на лікування нової дружини, інваліда 1 групи.

До того ж, було викрито ще дві пари, які незаконним шляхом намагалися покинути територію України.

В другому випадку 23-річний львів’янин мав заплатити після перетинання кордону своїй однолітці, особі з інвалідністю 2 групи, 1 500 доларів США за послуги «дружини».

У третьому випадку 46-річний черкасець одружився на 54-річній жінці, особі з інвалідністю 1 групи, щоб отримати статус особи, яка здійснює супровід людини з інвалідністю. Під час спілкування «подружжя» визнало, що шлюб уклали за розрахунком. Жінка після переправлення чоловіка за кордон мала отримати 2 000 тис. доларів США.

Прикордонники виявили ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Оперативні співробітники Львівського прикордонного загону направили повідомлення до Нацполіції. По справі було відкрито провадження.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top