До геральдичного реєстру РФ внесли герб та прапор Мелітополя, що розробили окупанти

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

До геральдичного реєстру РФ внесли герб та прапор Мелітополя, що розробили окупанти

Галина Данильченко, окупаційна голова адміністрації Мелітополя. Telegram/ Галина Данильченко

Окупанти внесли розроблені російською владою прапор та герб тимчасово захопленого міста Мелітополь Запорізької області в Державний геральдичний реєстр РФ.

Про це 22 липня повідомила так звана очільниця Мелітополя при окупаційній владі Галина Данильченко.

Як зазначила Галина Данильченко, новий герб та прапор міста Мелітополь під час окупації розробив герольдмейстер Москви Олег Кузнецов.

Так, щит герба розділений на дві частини: на жовтому фоні — герб Російської імперії XVIII століття, на зеленому — відкрите Євангеліє та золотий хрест. Корона герба — два схрещені срібні мечі, затверджений окупантами у 2023 році. Зазначимо, що окупаційний герб Мелітополя є майже ідентичним за ідейним та візуальним наповненням на герб 1844 року.

«Новий герб Мелітополя повернувся до свого історичного вигляду 1884 року. У верхній частині — чорний двоголовий орел. Євангеліє та хрест у нижній частині нагадують про поселення християн в Мелітополі та його околицях у період заснування міста. Щит увінчаний знаком міста військової слави», — повідомили в окупаційній адміністрації міста.

Офіційний герб міста Мелітополь затверджений у 2003 році. Щит герба розділений на дві частини: на жовтому фоні — шестерня, композиція з квітки плодового дерева та бджолиних сот, на зеленому — розкрита книга та хрест. В нижній частині — девізна стрічка «Мелітополь» та кольори прапору України:

«Шестерня у верхній частині щита і два розташованих навхрест за щитом молотки, символізують галузі промисловості, що домінують в регіоні. Композиція з квітки кісточкового плодового дерева та бджолиних сотів символізує Мелітополь як «медове місто», — пояснювали у Мелітополсьький міськраді.

До геральдичного реєстру РФ внесли герб та прапор Мелітополя, що розробили окупанти

Офіційний український герб міста Мелітополь та герб Мелітополя, затверджений окупаційною владою. Мелітопольська міська рада | Геральдика.ру

Окупаційний прапор міста Мелітополь — прямокутний з пропорціями 2:3, розділений на жовту та зелену половини із геральдичними елементами герба (двоголовий чорний орел як символ Російської імперії, відкрите Євангеліє та хрест). Український прапор Мелітополя — квадрат із жовто-зеленими клинами та з малим гербом міста посередині.

До геральдичного реєстру РФ внесли герб та прапор Мелітополя, що розробили окупанти

Український офіційний прапор міста Мелітополь та прапор міста, затверджений окупантами. Мелітополький міський краєзнавчий музей | Геральдика.ру

Що відомо про Галину Данильченко

Галина Данильченко — депутатка Мелітопольський міської ради від партії «Опозиційний блок» у 2015 та 2020 роках, голова фракції «Опоблок». У У Верховній раді VIII скликання Галина Данильченко працювала помічницею народного депутата Євгена Балицького.

Окрім цього жінка є директоркою ТОВ «Мелітопольський завод підшипників ковзання», що належить Віталію та Євгену Балицьким.

Під час тимчасової окупації Мелітополя жінка обіймала посаду «виконувачки обов’язків Мелітопольського міського голови», а згодом стала головою «військово-цивільної адміністрації міста Мелітополь».

Проти посадовиці санкції (із забороною в’їзду та заморожуванням активів) запровадили Велика Британія, Австралія, ЄС, Україна.

  • У вересні 2023 року Галина Данильченко взяла участь у місцевих псевдовиборах на ТОТ України. Жінка була представницею від партії «Єдина Росія»
  • У лютому 2023 року правоохоронці передали матеріали справи за чотирма статтями (ст. 111, ст. 111-1, ст. 28, ч. 4 ст. 111-1, ст. 28 ч. 5 ст. 111-1) щодо Галини Данильченко до суду, зокрема щодо колабораційної діяльності та державної зради.
  • У вересні 2022 року під час позачергової сесії Мелітопольської міськради Галині Данильченко дострокового припинили повноваження депутатки. Наприкінці місяці СБУ повідомила про підозру в організації фейкового референдуму на ТОТ Україні Галині Данильченко.
  • У червні 2023 року з’явилася інформація, що Галина Данильченко хоче у відставку, зокрема через вибух автомобіля, який стався напередодні.
  • У квітні 2022 року Галину Данильченко додали до «Реєстру держZрадників» від громадського руху «Чесно». Наприкінці місяця посадовиці повідомили про підозру в колабораційній діяльності.
  • У березні 2022 року окупанти призначили «виконувачкою обов’язків міського голови» Мелітополя Галину Данильченко». Тоді ж депутати Мелітопольської міськради закликали притягти посадовицю до кримінальної відповідальності за статтею «держзрада» — правоохоронці повідомили їй про підозру за спробу організації окупаційної влади в місті.

Читати ще

До геральдичного реєстру РФ внесли герб та прапор Мелітополя, що розробили окупанти

Читати ще Окупанти привласнили бренд «Мелітопольської черешні»

Share this post

нет
scroll to top