Голова ЗОВА повідомив про зловживання посадовцями, які розраховували вартість підключення модульних котелень

У 2023 році Запоріжжя отримало від міжнародних донорів 12 пересувних твердопаливних котелень. Їх планували під’єднати до об’єктів соціальної інфраструктури, як альтернативне джерело опалення, проте вони так і не були введені в роботу.

Про це повідомив під час брифінгу голова Запорізької ОВА Іван Федоров, передає 061.

«За останні півтора року жодна котельня не була підключена і не введена в дію», — зазначив Федоров.

Проблема склалася через дії міської влади, яка не виділила кошти на ремонт системи теплопостачання для встановлення нових котелень.

В проєктах рішення щодо внесення змін до Програми «Охорона здоров’я міста Запоріжжя на період 2022-2024 роки»  від вересня 2023 року зазначалося на необхідності виділити близько 80 мільйонів гривень на капітальний ремонт системи теплопостачання з встановленням модульної котельні на твердому паливі в усіх міських лікарнях та пологових будинках, тоді це не було зроблено, а сама сума проєкту була завищена.

«Міська влада і безпосередньо відповідні заступники, які займалися раніше цим питанням, або не пріоритезували це питання, або зловживали їм. Чому я говорю про зловживання? Тому що я думаю, що всі будуть досить здивовані, коли ви побачите кошторисну вартість, яка була зроблена на той момент, і кошторисну вартість, за якою це зараз зроблено. І це різниця не в 5 чи в 10%. А по деяким об’єктам це різниця у 2 рази. Ну, наприклад, в одній лікарні було підписано договір на підключення котельні на 5,5 млн грн, а сьогодні ця робота виконується менше, ніж за 3 млн гривень», — прокоментував Іван Федоров.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Запорізька область шукає варіанти, як покрити потребу в додатковій газовій та електрогенерації

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top