Запорізька область отримає 500 тисяч євро на заміну системи вуличного освітлення

У Запорізькій області працюють над заміною старого зовнішнього енерговитратного вуличного освітлення на нове світлодіодне, що зекономить у 4-5 разів споживання електероенергії.

Про це повідомив під час брифінгу голова Запорізької ОВА Іван Федоров, передає 061.

Для того, щоб більше заощаджувати на вуличному освітленні представники влади провели переговори з міжнародними донорами НЕФКО. За результатами цих домовленостей, Запорізька область отримає перші 500 тисяч євро для переведення зі старого вуличного освітлення на світлодіодне освітлення.

«Вже обрані вулиці на території міста Запоріжжя, які будуть переведені на діодне освітлення. Це дозволить в 4-5 разів скоротити споживання електроенергії. Ми маємо йти двома шляхами – заощаджувати та перепідключати, коли є така можливість», — зазначив Іван Федоров.

Посадовець каже, що сподівається, що ситуація з генерацією покращиться, але гарантувати це можна лише за умови збільшення захисту ППО України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що голова ЗОВА повідомив про зловживання посадовцями, які розраховували вартість підключення модульних котелень

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top