Новий навчальний рік почнеться не 1 вересня — Кабмін визначив дату

Новий навчальний рік почнеться не 1 вересня - Кабмін визначив дату

Уряд визначив дати початку та завершення нового навчального року у школах

Кабінет Міністрів України затвердив постанову «Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні». Про це повідомили на сайті Міністерства освіти і науки України.

У зв’язку із зупиненням дії частини третьої статті 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо тривалості, дати початку та закінчення навчального року, а також надання відповідних повноважень уряду, постанова врегульовує питання організованого початку 2024/2025 навчального року.

Читайте також: Для шкіл Запорізької області закуплять автобуси на 86 мільйонів гривень — оголошено тендер

У школах тривалість 2024/2025 навчального року визначено з 2 вересня 2024 року до 30 червня 2025 року. Визначаючи це, уряд орієнтувався на відсутність звернень від абсолютної більшості громад щодо початку навчального року раніше і потребу в часі на ретельну підготовку закладів освіти до приймання учнів.

Також у документі окреслено, що обласні військові адміністрації спільно із засновниками закладів освіти мають забезпечити організований початок навчального року залежно від безпекової ситуації.

Водночас нагадаємо, що в межах затвердженої урядом тривалості навчального року педрада визначає структуру й тривалість навчального року в закладі загальної середньої освіти, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу. Визначаючи це, вона враховує час, передбачений освітньою програмою, обсяг навчального навантаження в навчальному плані й вікові особливості, фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей, особливості регіону тощо.

Тривалість канікул у школах впродовж навчального року не може становити менш як 30 календарних днів.

Отже, заклад освіти може самостійно визначати структуру навчального року та форми організації освітнього процесу. Зокрема, з огляду на те, наскільки навчання в умовах війни вплинуло на психічний стан та інтелектуальний розвиток учнів, чи є в них освітні втрати, якою є безпекова та енергетична ситуація тощо.

Ми писали, що відома запорізька школа стане підземною та змінить район — подробиці (фото). Наразі у Запоріжжі будуються три підземні школи й готується до будівництва четверта.

Ще дві підземні школи будуються у громадах Запорозької області.

Читайте також: У громаді Запорізького району практично немає шкіл з укриттям — фото

Тобто, всього у Запорізькій області будується п’ять підземних шкіл, готується до будівництва шоста — все це за кошти державної субвенції.

Ще одна підземна школа, сьома, буде збудована на кошти донорів — литовська сторона починає її будувати.

Ми писали, скільки випускників Запорізької області отримали вищий бал з тестування та медалі. Взагалі, не дивлячись на складнощі з навчанням у прифронтовому Запоріжжі та області (більшу частину року вчились онлайн, а офлайн у чистому вигляді взагалі немає) випускники шкіл показують гарні результати. 

Джерело

Share this post

нет
scroll to top