На Запоріжжі судитимуть слідчу окупаційної поліції Бердянська

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт відносно колишньої поліцейської, яка добровільно погодилася обійняти посаду в окупаційному слідчому відділі міста.

Про це повідомили у пресслужбі Запорізької обласної прокуратури та пресслужбі Територіального управління ДБР у Мелітополі.

За даними слідства, псевдополіцейська після окупації Бердянську добровільно погодилася на співпрацю та перейшла на бік ворога.

«Підозрювана виконувала вказівки керівників окупаційної адміністрації РФ, проводила незаконні обшуки та допити патріотично налаштованих громадян України. Вона також добровільно зайняла посаду «следователя следственного отдела» незаконного правоохоронного органу «Бердянского УВД ГУ МВД в Запорожской области» на тимчасово окупованій території», — йдеться в повідомленні.  

Наразі жінка продовжує працювати на окупантів у тимчасово захопленому Бердянську.

Колишня співробітниця правоохоронного органу обвинувачується у державній зраді та добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 111 та ч. 7 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Запорізька обласна прокуратура.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top