Із зруйнованої росіянами луганської Макіївки евакуювали двох останніх жителів

Двох останніх жителів евакуювали із прифронтової Макіївки Луганської області, яка повністю зруйнована внаслідок російських обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації.

https://realgazeta.com.ua/wp-content/webp-express/webp-images/uploads/2024/05/makiivka-vilage-2022.jpeg.webp

Луганська обласна державна адміністрація

1 год 
Із Макіївки евакуювали двох осіб – в селі не залишилося жодного жителя, – Артем Лисогор
«Донедавна в Макіївці залишалося троє місцевих жителів. Одному чоловікові допомогли виїхати минулої неділі. Наразі вдалося евакуювати останніх двох. Це 70-річна жінка та 67-річний чоловік. Вони вже на Харківщині у родичів. Красноріченська військова адміністрація допомагає їм усім необхідним, – поінформував Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації.Цим людям вдалося врятувати життя, але вони перебували в Макіївці до останнього – в населеному пункті, який росіяни вже зруйнували на 99 %. На сьогодні там вже не залишилося жодного жителя. Бої точаться зовсім поряд. Тому ми щодня наполягаємо на евакуації з інших сіл, доки це відносно безпечно».

***

За його інформацією, по прифронтовому Невському загарбники вдарили зі ствольної та реактивної артилерії, застосували близько 60 безпілотників. Повністю згоріли два будинки, а також господарчі споруди біля ще одного. Ворожі обстріли там не припиняються.

Росіяни атакували поблизу Стельмахівки, Макіївки, Невського та у Серебрянському лісі.

Читайте також: Із прифронтових сіл Луганщини евакуювали трьох людей

Як зазначають в ОДА, гірники з тимчасово захопленого Довжанська не бачили грошей, починаючи з березня. Спочатку їх лякали примусовою мобілізацією, потім мотивували появою російських інвесторів. Тепер обіцяють розрахуватися коштами від продажу ТМЦ, які ще є на вугледобувних підприємствах.

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3889067-iz-zrujnovanoi-rosianami-makiivki-evakuuvali-dvoh-ostannih-ziteliv.html

Сообщение Із зруйнованої росіянами луганської Макіївки евакуювали двох останніх жителів появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top