Гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає, — Міноборони

Наразі гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає. Причиною цьому є велика кількість людей, які оновили свої військово-облікові дані.
Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, пише РБК-Україна з посиланням на його інтерв’ю New Voice.

За словами речника, нині кількість тих, хто оновив свої військово-облікові дані, значно перевищує потреби війська на тепер. Як зазначив Лазуткін, станом на зараз, гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає.
«Але ситуація на війні залежить від багатьох чинників і це може змінюватися. Наразі ми не бачимо такої необхідності», — водночас зауважив він.

Мобілізація в Україні та оновлення даних
Нагадаємо, в Україні діє військовий стан та мобілізація. У зв’язку з цим, згідно з новим законом, який набув чинності з 18 травня, всі військовозобов’язані повинні були до 16 липня оновити свої облікові дані.
Пройти процедуру оновлення даних можна було, (потрібно і зараз) пройти у ТЦК та СП, через додаток «Резерв+» або через ЦНАП.
Варто зауважити, що оновлення даних для військовозобов’язаних в Україні не означає автоматичну мобілізацію, як і накладання автоматичного штрафу.
Нещодавно ми розповідали, чи можуть призвати на службу виключених і знятих з обліку.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top