Класичному приватному університету в Запоріжжі анулювали ліцензію — що буде зі вступниками

Класичному приватному університету в Запоріжжі анулювали ліцензію - що буде зі вступниками

Вступники зможуть продовжити навчання в інших вишах, проте це стосуватиметься не всіх

Міністерство освіти і науки України анулювало ліцензію Класичного приватного університету в Запоріжжі на навчання в аспірантурі. По це повідомляють у відомстві.

Читайте також: Новий навчальний рік почнеться не 1 вересня — Кабмін визначив дату

Порушення виявили в ході позапланової перевірки. Виявилося, що КПУ перевищив ліміт на підготовку аспірантів на 3401 особу, замість передбачених 165. Крім анулювання ліцензій, за фактами вищезазначених порушень відкрито кримінальні провадження.

«МОН наголошує, що зловживання з боку керівництва закладів вищої освіти в Україні, які виявлено у Класичному приватному університеті, є неприйнятними і не будуть толеруватися в правовій державі», – йдеться у повідомленні.

Аспіранти КПУ 2021, 2022 та 2023 навчальних років, яких було зараховано без порушень, зможуть у наступному році перевестися до інших закладів освіти для завершення навчання.

Директорка Департаменту освіти і науки ЗОДА Людмила Бухаріна прокоментувала ануляцію ліцензії Класичного приватного університету на навчання в аспірантурі. Вона зазначила, що аспіранти, що навчалися в КПУ, зможуть перевестися в інші виші. Проте, не всі.

«Наразі там є певні порушення, цим займаються відповідні правоохоронні органі. Що би я хотіла сказати — ті вступники четвертого рівня здобуття освіти, які вступили за всіма правилами в рамках ліцензійного обсягу — для них буде створена можливість переведення до інших закладів освіти, де вони зможуть продовжити своє навчання.

Для решти, які вступали поза межами ліцензійного обсягу — я розумію, що це буде для них певна втрата. Університет не мав би приймати цих вступників на навчання. Це було протизаконно. Але це встановить слідство, суд, і я думаю, незабаром ми будемо знати більше деталей», — зазначила Людмила Бухаріна.

Можна припустити, що практично всі новоспечені аспіранти — це чоловіки призовного віку, адже навчання в аспірантурі дає право на відстрочку від призову.

Ми писали, скільки випускників Запорізької області отримали вищий бал з тестування та медалі. Взагалі, не дивлячись на складнощі з навчанням у прифронтовому Запоріжжі та області (більшу частину року вчились онлайн, а офлайн у чистому вигляді взагалі немає) випускники шкіл показують гарні результати.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top