У Запоріжжі встановлять альтернативні джерела електропостачання для найбільших котелень

У Запоріжжі планують встановлення когенераційних установок на міських котельнях. Вони мають стати альтернативними джерелами електропостачання для найбільш потужних міських котелень.

Про це повідомили в міській раді.

Місто спільно з обласною владою та міжнародними партнерами планує цього року реалізувати проєкт із встановлення когенераційних установок. Зокрема на котельнях концерну «МТМ». Необхідно встановити 18 когенераційних установок на 12 найбільш потужних котельнях концерну.

Також ведеться робота над забезпеченням альтернативними джерелами енергопостачання об’єктів КП «Водоканал».

  • На сьогодні вже оголошено тендер на закупівлю трьох перших когенераційних установок. Їх закупівлю фінансуватиме ЮНІСЕФ. Також продовжуємо перемовини з іншими міжнародними партнерами, міністерствами щодо закупівлі додаткових когенераційних установок, — зазначила секретар міської ради Регіна Харченко.

За словами Регіни Харченко, встановлення когенераційних установок на котельнях є одним з пріоритетів для міста. Це необхідно для забезпечення стабільної роботи котелень взимку.

Секретар міської ради наголосила, що підготовка до опалювального сезону проходить у складних умовах. Також важкою є ситуація в енергетиці.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top