Росія побоюється перемоги Гарріс на виборах президента США, — WP

Раптові зміни у політиці США стали ударом для багатьох представників еліти РФ, які стежать за відносинами між Москвою та Заходом.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

На думку аналітиків, а також чинних і колишніх російських чиновників, відмова президента США Джо Байдена від участі у виборах на користь віце-президента Камали Гарріс перевернула передвиборчі перегони. Кремль та його прихильники вважали, що кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп міг перемогти, якби Байден залишався у перегонах. Це створило б «вікно можливостей» для врегулювання війни в Україні на умовах Росії.
«Якщо Камала Гарріс переможе на виборах, це стане величезним розчаруванням для Кремля», — заявила Тетяна Станова, засновник російської політичної консалтингової компанії R.Politik, яка зараз базується у Франції.
Вона додала, що у разі її приходу «всі вікна зачиняться наглухо».
У свою чергу, метушня президентства Трампа, його захоплення авторитарними правителями на кшталт російського диктатора Володимира Путіна, а також нападки на ЄС та НАТО стали для Росії подарунком. Тим часом дикі хвастощі Трампа про те, що він може закінчити війну в Україні за один день, передбачало, що він може змусити Київ здати свою територію.
Як пише видання, що хоч Байден і направив Україні безпрецедентну військову та фінансову допомогу, проте зовнішньополітичні діячі РФ розглядають його як передбачуваного гравця. Гравця, який не ризикне піти на ескалацію прямих військових дій з Росією і який розуміє та поважає, що РФ має великий ядерний арсенал.
Гарріс значною мірою невідома росіянам і розглядається з тривогою.
У виданні також додали, що звільнення Байдена з виборів було не першим, а вже другим неприємним сюрпризом для Росії в західній політиці. Мова йде про поразку на виборах до французького парламенту вкрай правої партії «Національне об’єднання», яку Москва підтримувала як політичного союзника.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top