Видавництво «Ранок» відновило тираж підручників, знищених під час удару по Харкову

Харківське видавництво «Ранок» повністю відновило тираж підручників, що були знищені внаслідок російського удару по поліграфічному комплексу «Фактор-Друк».

«За державним замовленням до початку навчального року ми мали підготувати більш як 82 000 примірників “Німецької мови” для учнів 7 класів. Після удару 68 500 підручників були знищені», – повідомив генеральний директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов.

За його словами, весь тираж підручника вже був надрукований і мав поступово відвантажуватися з «Фактор-Друк» до логістичних центрів видавництва. Ще вранці 23 травня, незадовго до удару по друкарні, видавництво вивезло частину підручників, інші згоріли під час обстрілу.

Також внаслідок удару було знищено тиражі кількох дитячих книг «Ранку», а також 60 тонн паперу, які видавництво доставило для друку інших навчальних видань.

Видавництво відновило знищений тираж за власний кошт. Для цього довелося підключати чотири партнерські друкарні та замовляти з-за кордону нову партію паперу.

У видавництві зазначили, що через терміновість та складну енергетичну ситуацію працівники типографій були змушені працювати в кілька змін від 6 ранку до 11 вечора.

«Ми забезпечили друкарні генераторами, які підключали безпосередньо до друкарських машин. Через спеку й тепло, що віддають машини, температура в цехах іноді підіймалася вище 40 градусів. Від цього плавилася навіть фарба», – розповів гендиректор видавництва.

Сообщение Видавництво «Ранок» відновило тираж підручників, знищених під час удару по Харкову появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top