Хто продовжить отримувати виплати ВПО після 1 вересня: відповідь Верещук

Право на отримання виплат ВПО мають зокрема батьки дітей, які навчаються онлайн. Однак з 1 вересня більшість дітей зможе навчатися у змішаному форматі. У Мінреінтеграції пояснили, як це вплине на нарахування допомоги.

Так, внутрішьо-переміщені особи, діти яких і з нового навчального року навчатимуться в онлайн-режимі, не будуть позбавлені виплат, якщо вони їх отримують згідно з законодавством. Про це під час брифінгу в Миколаєві повідомила віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, пише Укрінформ.

«До мене звертаються люди з числа ВПО, які скаржаться на те, що деякі представники місцевої влади погрожують позбавити їх виплат, якщо діти не навчатимуться в офлайн-режимі з 1 вересня. Це неправда, ніхто не має права позбавити виплат тільки за те, що діти не навчатимуться в очному режимі. Тому хочу заспокоїти мам, які хвилюються з цього приводу», — сказала Верещук.

Вона також зазначила, що прийнято рішення з 1 вересня продовжити на пів року виплати людям з числа ВПО, які їх до цього отримували.

Верещук також повідомила, що список ВПО, які зможуть отримувати допомогу, хочуть розширити. Наразі це питання розглядає Мінсоцполітики.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top