В Мелітополі окупанти запустили «провославне радіо» від рпц

В окупованому Мелітополі Запорізької області почало мовлення пропагандистське релігійне радіо від Російської православної церкви (РПЦ) “православне радіо “Вєра”, пише imi.org.ua.
Про це 20 липня повідомив пропагандистський сайт “Запорожское агентство новостей” і низка телеграм-каналів, які розповсюджуються на ТОТ Запорізької області.

Про початок роботи радіо пропагандистам розповів священник російської церкви Максим Смирнов. Він повідомив, що на радіо транслюватимуть “Євангельську звістку, розповіді про духовну спадщину, програми про історію та культуру, про традиції та сучасність, про доброту та милосердя, літературні твори, найкращу вітчизняну та закордонну музику”.

Станція, пишуть пропагандисти, “побудована за правилами сучасного FM-мовлення” та “покликана об’єднувати вірян, допомагаючи знайти в житті найголовніше – віру, надію та любов”.

Російське пропагандистське радіо “Вєра” з’явилося в російському FM-діапазоні радіостанцій у вересні 2014 року і наразі веде мовлення в 127 містах. Його місія, зазначають пропагандисти, “розповідь про основи християнського світогляду, культурне та історичне просвітництво”. В ефірі звучить музика, є ток-шоу та авторські програми: “Євангеліє день у день”, “Сімейні історії з Туттою Ларсен”, “Імена милосердя”, “Побачення з шедевром”, “Світлий вечір” та інші. Гості студії – православні священники та миряни, діячі культури, керівники благодійних організацій, педагоги, психологи, громадські діячі”.

Радіостанція, вказують окупанти, фінансується на пожертвування приватних осіб, фондів та зацікавлених слухачів. За даними пропагандистів, це приватний некомерційний культурно-просвітницький проєкт, “створений з благословення священноначаля Російської Православної Церкви”.

На сайті радіо зазначено, що його засновник – автономна некомерційна організація “Інформаційний центр радіомовлення, мистецтва та культури “Віра, надія, кохання”. У відкритих російських реєстрах ідеться, що вона зареєстрована 2012 року в Москві (Росія), а  її засновник має стосунок ще до двох російських медійних організацій.

Як писав ІМІ, на території тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області 12 FM-частот забезпечують мовлення пропагандистських радіостанцій. Дві з них займає ЗаРадіо, яке входить до складу медіахолдингу “ЗаМедіа”, створеного російським пропагандистом Олександром Малькевичем. Також на окупованій частині Запорізької області мовить пропагандистське Радио Крым і низка всеросійських радіостанцій, включно з Радіо Росія.

Фото: ukr.net

Сообщение В Мелітополі окупанти запустили «провославне радіо» від рпц появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top