«Налагодити водопостачання у Кушугумській громаді наразі тяжко» — представники влади поспілкувались з мешканцями

"Налагодити водопостачання у Кушугумській громаді наразі тяжко" - представники влади поспілкувались з мешканцями

У Кушугумській громаді Запорізького району понад рік критична ситуація з водою — як вирішують проблему

Сьогодні, 27 липня, біля Кушугумської селищної ради відбулось зібрання щодо водопостачання у громаді. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

Вже понад рік у цій громаді критична ситуація з водопостачанням. Вона виникла після підриву військовими рф Каховської ГЕС, адже раніше мешканці громади брали воду саме з Каховського водосховища. Люди могли кілька діб бути без води. Окрім місцевих мешканців в цих громадах у людей є дачі.

Ми писали, щоб вирішити проблему, мережі водопостачання громади передали на баланс «Облводоканалу». Також проклали додаткові трубопроводи, встановили додаткові насоси. З  вечора 23 липня в населених пунктах громади почала з’являтись вода. Але, як бачимо, проблема все ще не вирішена.

Читайте також: Скарби Дніпра та наслідки підриву Каховської ГЕС – Дмитро Комаров відвідав Хортицю та Кушугумську громаду

На зібранні щодо водопостачання були присутні мешканці громади, представники влади всіх рівнів, а саме радник голови ЗОВА Олександр Власюк, гендиректор КП «Облводоканал» ЗОР Сергій Басанський, голова Кушугумської громади Володимир Сосуновський, заступниці голови РВА Олена Сопіна та Анна Неумивака, начальник департаменту Житлово-комунального господарства та будівництва ЗОВА Віталій Литвиненко та інші.

Майже всі питання мешканців були поставлені гендиректору Облводоканалу Сергію Басанському, який надав відповіді.

"Налагодити водопостачання у Кушугумській громаді наразі тяжко" - представники влади поспілкувались з мешканцями

«Налагодити водопостачання у громаді наразі тяжко, адже система дуже стара, воду тільки дають, збільшують тиск — одразу труби рвуться. Аварійні поломки одна за одною.

Але питання поступово вирішується, спеціалісти КП «Облводоканал» ЗОР працюють, намагаються швидко ліквідувати поломки, заміняти частини трубопроводу та відновлювати постачання води. До понеділка ми маємо надію вирішити проблему», — пообіцяв Сергій Басанський.

Керівництво Кушугумської селищної ради, як повідомляють на сторінці громади, активно працює над пошуком альтернативних рішень для забезпечення технічним водопостачанням мешканців селища Малокатеринівка (воно найвіддаленіше), аби зменшити навантаження на систему водопостачання.

Щоб покращити якість водопостачання, проводяться дослідження та аналіз можливих джерел води. Також розглядаються різні варіанти впровадження нових технологій і систем, задля відновлення сталого водопостачання у громаді.

У громаді також повідомили, що сьогодні у селищі Кушугум організували підвіз води автоцистернами завдяки співпраці з ГУ ДСНС у Запорізькій області.

"Налагодити водопостачання у Кушугумській громаді наразі тяжко" - представники влади поспілкувались з мешканцями

На території кожного селища громади встановлені ємності з питною водою. З 8.00 до 18.00 кожен мешканець громади має можливість набрати питну воду, у потрібній кількості за наступними адресами:

— смт. Малокатеринівка, вул. Клубна 1 (будівля клубу);

— смт. Кушугум, вул. Шевченка 71 (гімназія “Інтелект”);

— смт. Балабине, вул. Престижна 2а (гімназія “Престиж”).

"Налагодити водопостачання у Кушугумській громаді наразі тяжко" - представники влади поспілкувались з мешканцями

Ми писали, якою буде погода в Запоріжжі в останні вихідні липня — прогноз.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top