ЄС придбав для України ІТ обладнання на суму майже 2 млн євро

Європейський Союз профінансував закупівлю і постачання сучасного ІТ обладнання та програмного забезпечення для Міністерства аграрної політики та продовольства України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Загальна вартість обладнання склала близько 2 млн євро. Закупівля здійснювалася за сприяння проєктів технічної допомоги, що фінансуються ЄС, зокрема Проєкту «Подальша підтримка у погодженні українського законодавства, контролю та поінформованості із законодавством ЄС у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, фітосанітарії» (EU4SaferFood).

«Європейський Союз продовжує надавати всебічну підтримку Мінагрополітики та Держпродспоживслужбі, в т. ч. і закупівлею цього обладнання, аби допомогти їм ефективніше виконувати свої державні функції. Серед закупленого – потужне апаратне обладнання для Державного аграрного реєстру Мінагрополітики та для нового навчального центру для державних службовців Держпродспоживслужби. Ми також оновили парк офісної техніки, як-то комп’ютери, ноутбуки, програмне забезпечення, мережеве обладнання, багатофункціональні пристрої, та потурбувалися про надійне резервне копіювання даних та їх відновлення у разі надзвичайних ситуацій», – зазначив Крістіан Бен Хелл, аташе з питань сільського господарства, Керівник сектору сільського господарства, рибальства, лісництва і безпечності харчових продуктів Представництва ЄС в Україні.

Завдяки новому обладнанню та програмному забезпеченню:

  • Мінагрополітики зможе значно збільшити та модернізувати дата-центр, а також забезпечити стабільну роботу Державного аграрного реєстру – платформи, створеної міністерством за підтримки ЄС для реєстрації фермерських господарств в Україні та прозорого залучення і розподілу різних видів фінансової та технічної допомоги для аграрного сектору;
  • Держпродспоживслужба зможе розпочати та підтримувати роботу нового навчального центру для фахівців у галузі ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів та санітарно-фітосанітарних заходів. Навчальний центр створюється для безперервного професійного розвитку спеціалістів Мінагрополітики та Держпродспоживслужби за підтримки Проєкту EU4SaferFood на базі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи у Києві.

Джерело: Представництво ЄС в Україні

Сообщение ЄС придбав для України ІТ обладнання на суму майже 2 млн євро появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top