28 липня – День працівників торгівлі України

ДЕНЬ 886-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 886 RUSSIAN AGRESSION

28 липня в Україні святкують День працівників торгівлі. Цей день був встановлений 1995 року указом президента України Леоніда Кучми.

https://daytoday.ua/wp-content/uploads/2021/06/Den-pratsivnykiv-torhivli-v-Ukraini1.jpg

Свято було створено на підтримку ініціативи працівників торгівлі та професійних спілок. Торгівля завжди відігравала важливу роль в економіці України, починаючи ще з часів Київської Русі.

Купці з Київської Русі завжди були бажаними гостями в інших державах. Наприклад, в Константинополі був окремий торговий двір, де вони постійно зупинялися. Торгували хутром, воском, лляним полотном, шкірою, срібними виробами, бронзовими дзеркалами.

https://fs01.vseosvita.ua/01005djg-4ee9/002.jpg

vseosvita.ua/library/embed/01005djg-4ee9.docx.html

Активно велася й внутрішня торгівля — з Києва в інші міста доставляли вироби майстерних ремісників, з Волині — сіль, а в ті райони держави, де було мало родючих земель, везли на продаж зерно та овочі. Головним торговим центром Києва був Поділ. Саме там укладалася більшість ділових угод та велася активна торгівля як місцевими виробниками, так і іноземними купцями.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b9/Knyaz_Igor_in_945_by_Lebedev.jpg/256px-Knyaz_Igor_in_945_by_Lebedev.jpg

uk.wikipedia.org/wiki/Київська_Русь

Навіть після того, як Київ було захоплено військами хана Батия, розвиток торговельних відносин не зупинився, навпаки, збільшилася кількість торгівців – перекупників. Традиційною формою торгівлі були лавки та торгові ряди, приміром, хлібні, рибні чи суконні. Купці, що спеціалізувалися на певному товарі, в XV столітті почали створювати цехові об’єднання для контролю за ціноутворенням.

 

Також 28 липня Всесвітній день боротьби з гепатитом. Цей день був обраний на честь дня народження Баруха Самюеля Блумберга, американського лікаря та лауреата Нобелівської премії, який відкрив вірус гепатиту B.

https://cdn4.suspilne.media/images/resize/720x1.78/10deea2ca9a3f5b9.jpg

Метою цього дня є підвищення обізнаності про вірусний гепатит, який є запаленням печінки, що може призвести до серйозних захворювань, таких як цироз і рак печінки. 

https://www.zmdl5.zp.ua/wp-content/uploads/2019/07/1541426883_gep-300x160.jpg

Це запалення печінки, яке виникає внаслідок вірусної інфекції. Зараження відбувається шляхом споживання брудної води чи їжі, під час пологів, при переливанні крові, статевим шляхом. Тяжка форма хвороби – рак печінки або цироз. Існує п’ять основних типів вірусів гепатиту: A, B, C, D і E3.

 

А ще 28 липня День PR-фахівця. Це професійне свято, яке вшановує працю спеціалістів з публічних відносин, які займаються створенням та підтримкою позитивного іміджу компаній, брендів та публічних осіб.

https://cdn.celebratoday.com/images/Celebratoday-pr-specialist-day-28-07.png

PR-фахівці відіграють важливу роль у сучасному світі, допомагаючи організаціям та особам ефективно комунікувати з громадськістю, організовувати пресконференції, створювати пресрелізи та проводити різноманітні заходи.

 

28 липня святкують Всесвітній день охорони природи (World Nature Conservation Day).. Був створений за ініціативи ЮНЕСКО. Цей день спрямований на підвищення обізнаності про екологічні проблеми та стимулювання дій для їх вирішення.

https://daytoday.ua/wp-content/uploads/2021/06/Vsesvitniy-den-okhorony-pryrody.jpg

У різних країнах проводяться заходи, такі як посадка дерев, прибирання сміття, екологічні акції та кампанії зі збереження біорізноманіття. Метою Всесвітнього дня охорони природи є привернення уваги людства до проблем навколишнього середовища, підвищення обізнаності щодо необхідності збереження та захисту природи Землі, залучення до свідомого користування природними ресурсами.

 

Як назвати дитину, яка народилася 28 липня

Іменини: Василь, Юхим, Іван, Микола, Остап, Павло, Юліан, Олена, Анастасія, Антоніна, Ірина.

Талісманом людини, народженої 28 липня є родоніт.

https://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/10202/102020.jpg

Вважається самоцвітом з жіночою енергією. Родоніт рекомендовано носити юним дівчатам, які хочуть відшукати своє призначення в житті.

Цього дня народилися:

  • 1940 рік — український джазовий піаніст, музикознавець Володимир Симоненко;
  • 1983 рік — офіцер ЗСУ, Герой України Сергій Пономаренко;
  • 1987 рік — український футболіст, гравець національної збірної України та київського “Динамо” Євген Хачеріді.

Пам’ятні дати і події 28 липня

  • 1497 рік — в таборі під Заславом великий князь литовський Олександр видає грамоту на переведення Луцька з волинського на маґдебурзьке право;
  • 1588 рік — біля британського узбережжя з’являються кораблі Непереможної Армади, що відпливли з Лісабона на завоювання Королівства Англія;
  • 1648 рік — закінчується довгоденний кровопролитний бій кварцяного війська Речі Посполитої проти козацько-селянських сил Кривоноса під Полонним;
  • 1821 рік — Перу оголошує незалежність від Іспанії;
  • 1834 рік — відкривається Київський університет;
  • 1858 рік — відбитки пальців вперше використовують для ідентифікації;
  • 1862 рік — починається золота лихоманка у Монтані (США);
  • 1896 рік — у Флориді засновують місто Маямі;
  • 1900 рік — у Коннектикуті Луїс Лассінг готує перший гамбургер;
  • 1914 рік — починається Перша світова війна;
  • 1916 рік — заборона імпорту опіуму та кокаїну у Велику Британію;
  • 1959 рік — у Великій Британії вводять поштові індекси та встановлюють сортувальні машини;
  • 1991 рік — створюють Союз офіцерів України;
  • 1992 рік — в Ісламській Державі Афганістан жінкам забороняють з’являтися на телебаченні;
  • 1994 рік — приймають конституцію Молдови;
  • 2014 рік — українські війська звільняють від російських окупантів Авдіївку.

Джерела:

https://tsn.ua/other/yake-28-lipnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2621829.html

daytoday.ua/28-lypnia

Сообщение 28 липня – День працівників торгівлі України появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top