Важные новости

У Венесуелі проходять вибори президента

У неділю, 28 липня, у Венесуелі проходять президентські вибори, які вже названо найбільшим викликом для правлячої соціалістичної партії PSUV з моменту її приходу до влади 25 років тому.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Голосування є електронним. Очікується, що результати ЦВК оголосить уже ввечері.

Чинний президент Ніколас Мадуро, який очолює країну з 2013 року, балотується на третій термін поспіль.

Його головний суперник – 74-річний Едмундо Гонсалес, колишній дипломат, який має підтримку коаліції опозиційних партій.

Читайте також: Венесуела відновить переговори зі США про скасування санкцій

Крім того, в країні дуже обмежена кількість спостерігачів за виборами – четверо від ООН і невелика технічна група від Центру Картера. Запрошення спостерігачам ЄС відкликав голова ЦВК, який є близьким до чинного президента. Спостерігачі з Бразилії скасували свою присутність після критики Мадуро.

Щоб компенсувати відсутність міжнародних спостерігачів, опозиція мобілізувала тисячі людей спостерігати за процесом на окремих виборчих дільницях.

Багато критиків Мадуро вважають, що ці вибори – перші за останні десять років, на яких опозиція об’єдналася навколо одного кандидата і не бойкотує голосування, – можуть стати їхнім найкращим шансом усунути його від влади.

Однією з обіцянок опозиції є те, що в разі перемоги вона поверне країну до життя, щоб мільйони венесуельців, які втекли від політичної та економічної кризи, що охопила країну за часів правління Мадуро, змогли повернутися.

Переможець виборів має скласти присягу 10 січня 2025 року.

Як повідомляв Укрінформ, Венесуела повернеться до прямих переговорів із США щодо можливого скасування економічних санкцій.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3889692-u-venesueli-prohodat-vibori-prezidenta.html

Сообщение У Венесуелі проходять вибори президента появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top