Масове отруєння у Варшаві: наразі немає інформації про постраждалих українців

Станом на 28 липня немає інформації про постраждалих громадян України у результаті масового отруєння хлором у басейні, що трапилося 26 липня у Варшаві.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Посольстві України в Польщі.

“За інформацією Посольства, станом на 28 липня офіційної інформації від польських компетентних органів про постраждалих українців не надходило”, – повідомили агентству в українській дипломатичній установі в РП.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю у Варшаві сталося масове отруєння хлором у басейні, внаслідок чого 60 людей були евакуйовані, ще 21 – доставлені в лікарні для обстеження.

Серед постраждалих від отруєння були діти. Більшість із постраждалих вже виписали з лікарень.

Інцидент стався 26 липня ввечері у басейні «Полонез». Польські правоохоронці затримали трьох осіб для з’ясування обставин інциденту.

Згодом варшавська поліція повідомила, що після проведення слідчих дій двох з трьох затриманих, які мали відношення до обслуговування басейну, було відпущено. Третю особу планують ще раз допитати в неділю.

Поліція передала матеріали справи до прокуратури. Поки що не з’ясовано причини інциденту.

Басейном керує Центр спорту та відпочинку варшавського району Тарґувек. Директор закладу Яцек Пазук в інтерв’ю Польському радіо RDC розповів, що є дві версії: або система хлорування вийшла з ладу, або хтось із працівників припустився помилки.

За неофіційною інформацією PAP, того дня рівень хлору на поверхні басейну був утричі вищий за норму, а на дні – навіть удесятеро

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3889738-masove-otruenna-u-varsavi-narazi-nemae-informacii-pro-postrazdalih-ukrainciv.html

Сообщение Масове отруєння у Варшаві: наразі немає інформації про постраждалих українців появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top