Проєкт «Земельний банк» дозволить орендувати сільськогосподарські землі на прозорих онлайн-аукціонах. Відео

Після початку повномасштабного вторгнення приватизація державного майна в Запорізькій області була призупинена. Але з початку 2024 року приватизаційні аукціони відновили. За перше півріччя вже  проведено 7 успішних аукціонів на понад 15 мільйонів гривень. Державні об’єкти отримали нових власників.

 – Попри близькість до фронту бізнес працює і допомагає руйнувати міф, що приватизація не на часі. Ми у Фонді державного майна вважаємо, що не на часі генерувати збитки для держави. Приватизація – це зміцнення економіки, розвиток бізнесу, створення нових робочих місць і підтримка Збройних сил України, – розповіла начальниця Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення Фонду державного майна по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Владислава Панасенко.

Уже оголошено аукціон з продажу державного пакета акцій розміром 97,5% АТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат». Його стартова ціна – 152 мільйони гривень. Аукціон відбудеться 6 серпня.

Також Фонд державного майна вже запровадив проєкт «Земельний банк», який дозволяє орендувати сільськогосподарські державні землі на прозорих онлайн-аукціонах. За словами Владислави Панасенко, «Земельний банк» дає можливість аграріям користуватись державною землею протягом 14-25 років для однорічних та багаторічних насаджень відповідно.

– До Податкового і Земельного кодексів внесені необхідні зміни. Зокрема, передбачено зарахування 90% орендної плати до державного бюджету і 10% орендної плати до місцевого бюджету, – повідомила Владислава Панасенко.

Прогнозований дохід держави від цього проєкту – 7 мільярдів гривень.

Share this post

нет
scroll to top