Колаборанту-поліцейському з Енергодара дали 12 років за співпрацю з окупантами

ℹ 34-річний уродженець села Водяне Віталій Горбенко після окупації Енергодара пішов на співпрацю з російськими загарбниками. З липня 2022 року він добровільно зайняв посаду «поліцейського 1-го відділку окремого взводу патрульно-постової служби в поліції» в незаконному правоохоронному органі “управління внутрішніх справ Василівського району” в окупованому Енергодарі.

▪На своїй незаконній посаді чоловік здійснював патрулювання міста та прилеглих окупованих територій, затримував громадян, доставляв їх до відділку, проводив допити та здійснював інші протиправні дії в інтересах окупаційної влади. За інформацією свідків, колаборант, користуючись службовим положенням, відправляв на “підвал” працівників Запорізької АЕС.

⚖ Рішенням Ленінського районного суда Запоріжжя від 22.07.2024 Віталію Горбенко заочно винесено вирок за ч.7 ст.111-1 КК України “Колабораційна діяльність” у вигляді позбавлення волі на строк 12 років, з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах України та в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, в органах, що надають публічні послуги на строк 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна.

▪Також зрадника внесено на сайт Центру «Миротворець», який фіксує злочини проти національної безпеки України, миру, безпеки людини та міжнародного права.

Джерело: Дмитро Орлов – Енергодарський міський голова

Сообщение Колаборанту-поліцейському з Енергодара дали 12 років за співпрацю з окупантами появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top