Стане прохолодніше — якою буде погода в останні дні липня

Стане прохолодніше - якою буде погода в останні дні липня

Розповідаємо прогноз на 29, 30 та 31 липня

Останні три дні липня відзначаться приємною прохолодною погодою. Такий прогноз дали в Українському гідрометеорологічному центрі.

Читайте також: Знову тепліше за норму — синоптики спрогнозували, якою буде погода в серпні у Запоріжжі

Стане прохолодніше - якою буде погода в останні дні липня

Вдень 29 липня очікується мінлива хмарність, місцями короткочасний дощ. Температура коливатиметься від +32°до +34°C. Вітер: Північно-Західний 7-12 м/с.

Стане прохолодніше - якою буде погода в останні дні липня

Вдень 30 липня слід чекати мінливу хмарність, але вже без опадів. Стане трохи прохолодніше, температура буде від +26° до +28°C. Вітер: Північно-Західний 7-12 м/с.

Стане прохолодніше - якою буде погода в останні дні липня

Вдень 31 липня погода буде така сама — мінлива хмарність, без опадів. Температура також залишиться на рівні +26°…+28°C. Північно-Західний вітер послабшає, його швидкість складатиме 5-10 м/с.

Завідувачка сектору метеорологічних прогнозів Запорізького гідрометцентру Інна Лазарок розповіла, що після довгої спеки Європу нарешті обдувають атлантичні вітри, через що і відбулося приємне похолодання. Хоча насправді, тепер навіть 32+°C у порівнянні з аномальною спекою здаються прохолодними.

«Погодні умови до кінця липня будуть формуватися під впливом північного циклону та пов’язаних з ним атмосферних фронтів. На початку серпня, за попередніми прогнозами, температурний фон суттєво не зміниться, лише 4-5 серпня місцями можлива сильна спека 35-38 градусів», — зазначила Інна Лазарок.

Раніше ми розповідали, що через загоряння трави на дачах у Запорізькому районі згоріло вісім господарчих споруд. Рятувальники закликають дотримуватися правил пожежної безпеки під час жаркої сухої погоди — зараз дуже багато пожеж в екосистемах

Джерело

Share this post

нет
scroll to top