Два роки із ночі вибуху в Оленівській колонії: не забути про трагедію

У ніч з 28 на 29 липня 2022 року росіяни скоїли теракт в Оленівці, через який загинули понад 50 українських захисників: окупанти підірвали барак у колонії №120 в селищі Оленівка Донецької області, куди напередодні перевели полонених азовців.

Медичну допомогу пораненим дозволили надати лише через кілька годин. Побратимів рятували медики «Азову» та інших підрозділів. Внаслідок вибуху загинули 54 захисники Маріуполя, ще 130 – зазнали поранень.

Після підриву бараку тих, хто вижив, тримали окремо від інших в’язнів… Подробиці пережитого опубліковіні у матеріалі «Суспільного»

Вчора, щоб нагадати про  цю подію, у Запоріжжі відбувся автопробіг.

А ввечері на одному з центральних майданів Запоріжжя запалили свічки за кількістю загиблих у Оленівці й зачитали їхні позивні.

Також на площі представили невелику фотовиставку з фотографіями щодо того, який стан мають українські військові на момент повернення з російського полону.

До вшанування пам’яті загиблих «азовців» долучилися рідні та друзі українських військовополонених з різних підрозділів, які також принесли військові прапори і тематичні плакати.

Фото https://www.radiosvoboda.org/: акція зі вшанування пам’яті загиблих в Оленівці, Запоріжжя, 28 липня 2024 року

 

Сообщение Два роки із ночі вибуху в Оленівській колонії: не забути про трагедію появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top