Мадуро втретє оголосили переможцем президентських виборів у Венесуелі

Президент Ніколас Мадуро переміг на президентських виборах у Венесуелі, згідно з результатами, опублікованими виборчою радою.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Голова Національної виборчої ради (CNE) Елвіс Аморосо, який є близьким союзником Мадуро, заявив, що після підрахунку 80% голосів президент Мадуро отримав 51,20% голосів проти 44,02% у його головного суперника Едмундо Гонсалеса.

Венесуельська опозиція заявила про масові фальсифікації під час підрахунку голосів і пообіцяла оскаржити результати виборів. Опитування громадської думки давали Гонсалесу значну перевагу над Мадуро.

Голосування у Венесуелі є електронним. Виборці натискають на кнопку, позначену для кандидата, якому вони віддають перевагу, на машині для голосування.

Електронні результати надсилаються до штаб-квартири CNE, але машина також друкує паперовий чек, який потім вкидається до урни для голосування.

За законом, партіям дозволено направляти свідків для підрахунку цих паперових квитанцій на кожній виборчій дільниці, але багатьом не дозволили це зробити.

Опозиція заявила, що їй було надано доступ до менш ніж третини надрукованих квитанцій. Їхній план полягав у тому, щоб проконтролювати ці підрахунки, побачити, чи збігаються вони з результатами, оголошеними CNE.

Держсекретар США Ентоні Блінкен висловив свій скептицизм після оголошення результатів виборів. Він заявив, що Сполучені Штати мають «серйозні побоювання, що оголошені результати не відображають волю і голоси венесуельського народу».

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 28 липня, у Венесуелі проходили президентські вибори, які вже назвали найбільшим викликом для правлячої соціалістичної партії PSUV з моменту її приходу до влади 25 років тому.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3889837-maduro-ogolosili-peremozcem-prezidentskih-viboriv-u-venesueli.html

Сообщение Мадуро втретє оголосили переможцем президентських виборів у Венесуелі появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top