У Запорізькій області розпочала мовлення нова радіостанція

У прифронтових і прикордонних регіонах України розпочали мовлення ще п’ять радіостанцій

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення спільно з фондом «Партнерство за сильну Україну» (ФПСУ) розпочали проєкт зі збільшення українського мовлення на прикордонних і прифронтових територіях.

Як повідомила Нацрада, у його межах п’ять радіостанцій почали трансляцію на Донеччині, Запоріжжі, Сумщині, Одещині та Харківщині.

«Best FM і «Радіо М» запустились на Донеччині, «Best FM» на Запоріжжі,  «Громадське радіо» і NovaLine на Сумщині, «Громадське радіо» на Одещині та NovaLine на Харківщині.

Найближчим часом очікується старт мовлення «ІКС ОН» на Херсонщині», – вказується у повідомленні Нацради.

Завдяки реалізації цього проєкту, українці на прикордонних та прифронтових територіях отримають безперешкодний доступ до якісного українського контенту, що є критично важливо в умовах безперервної інформаційної війни.

Загалом ініціатива охоплює 16 частот у семи стратегічно важливих областях: Донецькій, Запорізькій, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській.

Необхідність такого проєкту в Нацраді пояснили тим, що українські медіа зазнали значних втрат та руйнувань, а національний інформаційний простір щодня потерпає від атак російської пропаганди та інформаційно-психологічних операцій.

Загальна сума підтримки від ФПСУ становитиме майже 4 мільйони гривень, повідомили у Нацраді.

ФПСУ − це потужна донорська програма, що фінансується урядами восьми країн: Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, США, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

Фонд реалізує проєкти, спрямовані на посилення стійкості України в умовах російської агресії, зосереджуючись передусім на деокупованих і прифронтових територіях.

До проєкту залучено шість провідних радіостанцій: АТ «НСТУ» (Суспільне мовлення); ПГО ТРК «Громадське радіо»; ТОВ «Іксон медіа» («ІКС ОН»); ТОВ «ТРВК «Комра» («Best FM»); ТОВ «ТРК «Матрікс+» («NovaLine»); Телерадіокомпанія «Можливість» («Радіо М»).

Сообщение У Запорізькій області розпочала мовлення нова радіостанція появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top