Журналіст УНІАН Дмитро Хилюк сильно схуд в російському полоні

Про це міжнародній організації “Репортери без кордонів” розповів звільнений з російського полону військовий Ігор, який рік провів із Дмитром в одній камері у Владимирській області Росії.

“Повернувшись до України, я побачив його фото і можу сказати, що він має зовсім не такий вигляд, як раніше”, – сказав український військовополонений Ігор, звільнений у травні 2024 року.

Дмитра він вважає своїм другом, оскільки разом з ним “пережив рік пекла” в одній камері №8 у виправній колонії ІК-7 у Пакіно, розташованій у Владимирській області. Журналіста досі утримують там.

Ігор розповів про знущання росіян. За його словами, у цій камері перебувають близько п’ятнадцяти українців – як цивільних, так і військових. Він пригадав, що посеред зими, за мінус десять градусів, його та його товаришів змушували ходити тюремним подвір’ям повністю голими. Досить часто під час перевірок тюремні наглядачі або співробітники служби безпеки (ФСБ) розважаються, спускаючи собак на ув’язнених. Останніх регулярно змушують співати російський гімн або позбавляють їжі.

Керівник відділу розслідувань RSF Арно Фроже зазначив, що Росія не лише продовжує брехати про долю Дмитра, але й принизливо та нелюдськи поводиться з ним.

“Ми просили Росію надати докази, що він живий, ми отримали власними зусиллями нові докази жорстокого поводження з журналістом Дмитром Хилюком та його супутниками по нещастю. Росія не лише продовжує брехати про його долю, але й принизливо та нелюдськи поводиться з ним. У світі до деяких заручників, утримуваних злочинними або терористичними угрупованнями, ставляться з більшою повагою та гідністю. Ми закликаємо російську владу звільнити його, а українську − подвоїти зусилля, щоб витягнути його з цього пекла”, – сказав він.

Сообщение Журналіст УНІАН Дмитро Хилюк сильно схуд в російському полоні появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top