На бойових позиціях капелан бригади “Хортиця” отець Діонісій провів молебень та панахиду. Фото

На бойових позиціях капелан 23 окремої бригади “Хортиця” НГУ отець Діонісій надав духовну підтримку воїнам.
Бойові дії не щадять нікого. Вони виснажують фізично, шкодять емоційному та духовному стану бійців. Саме тому душпастирська опіка відіграє важливу роль у житті тих, хто захищає нашу Батьківщину.
.
Капелан отець Діонісій відвідав українських воїнів, які несуть службу на бойових позиціях. Він провів з ними бесіди, молебень та надав духовну підтримку.
“Дуже важливо вислухати військовослужбовців. Інколи вони не так хочуть поради, як виговоритись, і від того їм стає легше, знімається тягар”, — каже капелан.
.
Також, під час візиту отець Діонісій провів панахиду за загиблими бійцями. Спільно з побратимами загиблих Героїв вони молилися за упокій їхніх душ.
.
“Вони віддали свої життя за нашу свободу, за майбутнє України. Їх подвиг буде жити вічно”, — сказав отець Діонісій.
.
Після панахиди отець Діонісій поспілкувався з кожним бійцем окремо. Він вислуховував їхні переживання, давав поради та слова розради. Також, капелан нагадав воїнам про силу молитви, яка може допомогти їм у ці складні часи.
“Вони часто стикаються з жахливими речами, які важко осягнути. Моя задача — допомогти їм впоратися з цими емоціями, знайти сенс у тому, що відбувається, і зберегти віру та надію. Молитва ж допомагає знайти розраду та підтримку у вищих сил”, — зауважує отець Діонісій.
.
Душпастирська опіка є невіддільною частиною життя захисників. Вона допомагає їм зберігати бойовий дух, долати труднощі та відчувати підтримку.
.
.
.
.

Share this post

нет
scroll to top