У Запорізькому районі зафіксували спалах африканської чуми — подробиці

У Запорізькому районі зафіксували спалах африканської чуми - подробиці

Спалах африканської чуми свиней виявили в селі Щасливе Запорізького району

У приватному подвір’ї села Щасливе, Запорізького району було виявлено захворювання та загибель свиней з підозрою на африканську чуму. На місце виїхала спеціальна комісія, яка оглянула тварин та взяла аналізи. Про це повідомили у ГУ Держпродспоживслужби України в Запорізькій області.

Читайте також: У Запоріжжі зафіксували шість випадків сальмонельозу

Результати аналізів виявилися позитивними. Подвір’я, де померли свині, оголосили карантинною зоною.

На даний час в неблагополучному пункті спеціалістами  Держпродспоживслужби в Запорізькій області разом з представниками визначених установ та служб Запорізького району та органу місцевого самоврядування  проводиться комплекс протиепізоотичних, ветринарно-санітарних та організаційно-господарських заходів щодо ліквідації вогнища та недопущення подальшого розповсюдження інфекції.

Африканська чума свиней — вірусна хвороба. Вона розвивається дуже швидко. Упродовж декількох діб після інфікування тварина помирає. Основні симптоми: підвищення температури тіла до 40-41 градусів, синюшність кінцівок, вух, носа, ратиць. Також є виділення з очей, носа, агресивна поведінка. Передається вірус від однієї тварини до іншої як напряму, так і через інфіковані взуття, транспорт, корми.

Для людини вірус африканської чуми свиней є безпечним. Наразі ще не було випадків зараження людей цим вірусом. Однак АЧС призводить до послаблення імунної системи людини та може стати збудником інших захворювань в організмі людини

Ефективні засоби профілактики африканської чуми свиней наразі відсутні, а лікувати тварин заборонено.

Раніше ми писали, що в Запоріжжі восьмеро людей отруїлись суші.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top