На Запоріжжі звільняють засуджених для проходження служби в ЗСУ

Четверо в’язнів Біленківської виправної колонії виявили бажання вступити до лав Збройних сил України. Усі клопотання про умовно-дострокове щодо звільнення їх від покарання для проходження військової служби за контрактом задовольнили у Запорізькому районному суді 25 липня. 

Про це повідомляє «Акцент» з посиланням на «Локатор Медіа».

Після набрання ухвали законної сили представники Національної гвардії України доставлятимуть чоловіків до Запорізького ТЦК та СП для укладання контракту, після чого їх відправлять на службу у заздалегідь визначені військові частини. Вони будуть нести службу виключно у спеціальних підрозділах при військових частинах.

Над колишніми в’язнями будуть здійснювати адміністративний нагляд командири військової частини. Серед обмежень – заборона перебувати поза межами місця дислокації та виїжджати в особистих справах без дозволу командира. У разі вчинення засудженими впродовж цього часу нового кримінального правопорушення, суд призначить покарання за сукупністю вироків.

Серед засуджених:

  • двічі ув’язнений чоловік з с. Благодатне Чернігівського району Запорізької області, якого у 2023 році засудили на 5 років позбавлення волі за вчинення повторної крадіжки або за попередньою змовою групою осіб;
  • уродженець Кривого Рогу Дніпропетровської області, якого було засуджено у 2020 році на строк 7 років за розбій з проникненням у житло;
  • уродженець Нікополя Дніпропетровської області, який був учасником бойових дій. У 2022 році Комунарський суд Запоріжжя виніс йому вирок 9 років позбавлення волі за заволодіння транспортним засобом з використанням насильства;
  • уродженець смт. Велика Новосілка Донецької області, який був засуджений у 2023 році на строк 5 років позбавлення волі за вчинення крадіжки в умовах воєнного часу.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 17 травня підписав закон про добровільну засуджених. Закон дозволяє за рішенням суду умовно-дострокове звільнення від відбування покарання деяких категорій засуджених, які висловили бажання мобілізуватися до лав ЗСУ та укласти відповідний контракт.

Підписуйтесь на Акцент в


Share this post

нет
scroll to top