У селі на Запоріжжі зафіксували спалах африканської чуми свиней

У приватному подвір’ї в селі Щасливе Запорізького району Запорізької області виявили захворювання та загибель свиней з підозрою на африканську чуму (АЧС).

Про це сьогодні, 29 липня, повідомили у ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

Зазначають, що на місце виїхала спеціальна комісія, яка оглянула тварин та взяла аналізи для лабораторних досліджень — результати виявилися позитивними. Тож з 23 липня на приватному подвір’ї запровадили карантин:

«На даний час в неблагополучному пункті проводиться комплекс протиепізоотичних, ветеринарно-санітарних та організаційно-господарських заходів щодо ліквідації вогнища та недопущення подальшого розповсюдження інфекції», — зазначають у повідомленні.

Африканська чума свиней не вперше фіксується на Запоріжжі. У таких випадках тварин знищують та спалюють туши. Вживаються інші карантинні заходи.

АЧС – гостроінфекційне вірусне особливо небезпечне захворювання, яке характеризується лихоманкою, крововиливами, синюшністю шкіри та високою смертністю. Вірус стійкий до зовнішніх факторів:

  • залишається життєздатним до 3 місяців;
  • у копчених м’ясопродуктах – до 6 місяців;
  • у замороженому м’ясі – до 3 років.

Лікування та ефективної вакцини для профілактики цієї хвороби поки не існує. У Держпродспоживслужбі наголошують, що люди на АЧС не хворіють.

 

 

 

 

.

 

Share this post

нет
scroll to top