Весь день зі світлом — у Запоріжжі скасували графіки погодинних відключень на 30 липня

Весь день зі світлом - у Запоріжжі скасували графіки погодинних відключень на 30 липня

У вівторок, 30 липня, відключень світла у Запоріжжі не планується

Ситуація з енергозабезпеченням Запорізької області надалі покращується. Графіки погодинних відключень стають дедалі м’якішими.

А у вівторок, 30 липня, ведення графіків погодинних відключень по Запорізькій області взагалі не планується. Про це повідомили у пресслужбі ПАТ «Запоріжжяобленерго». Причина – зниження споживання через похолодання та повернення в роботу двох блоків АЕС. 

Сподіваємося, графіки не водитимуть упродовж дня, як це бувало раніше.

Весь день зі світлом - у Запоріжжі скасували графіки погодинних відключень на 30 липня

Зазначимо, що цього тижня споживання електроенергії нижче, ніж на попередньому. Основна причина — спадання спеки.

Вчора, 28 липня, станом на 11:00 (період без обмежень) рівень споживання був на 2,3% нижчим, ніж у той же час в попередню неділю, 21 липня.

Сьогодні, 29 липня, станом на 9:30 споживання нижче на 6%, ніж у цей же час 25 липня (попередній період без дії обмежень). Причина – зниження температури в окремих областях.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі встановлять джерела живлення на 24 світлофори. Це дозволить їм працювати і під час відключення світла, і у вечірній час. Наразі вже два світлофори обладнані такими джерелами, а саме світлофор на перетині проспекту Соборного та вулиці Української та на перетині вулиць Української та Поштової. Роботи з встановлення пристроїв проводить «Запоріжміськсвітло», кошти на це йдуть з міського бюджету.

Також ми повідомляли, що у Запоріжжі готуються встановити першу когенераційну установку, яка одночасно виробляє світло та тепло. 

Джерело

Share this post

нет
scroll to top