Іран використовує таємну кампанію впливу, щоб підірвати кандидатуру Трампа, — CNN

Іран використовує приховану активність у соціальних та пов’язаних з нею операціях щодо впливу, щоб спробувати підірвати кандидатуру колишнього президента США Дональда Трампа.
Про це заявив співробітник Управління директора національної розвідки (ODNI), передає РБК-Україна з посиланням на CNN.

Розвідувальна спільнота США зафіксувала, що Тегеран намагається вплинути на президентські вибори, оскільки лідери Ірану, ймовірно, хочуть уникнути результату, який, на їхню думку, посилить напруженість у відносинах із США.
Як пише CNN, недавня діяльність іранського впливу здійснювалася у формі «прихованих акаунтів у соціальних мережах та пов’язаної з ними діяльністю».
За словами представника ODNI, уподобання Ірану щодо кандидата у президенти США не змінилося з 2020 року. Згідно з розсекреченим звітом американської розвідки, на виборах у 2020 році Іран проводив багатопланову приховану компанію впливу, спрямовану на підрив перспектив переобрання Трампа.
У той же час, з 2020 року немає змін і у уподобаннях Росії, коли Москва провела ряд операцій впливу на підтримку Трампа і була спрямована на очорнення Джо Байдена.
У коментарі CNN Постійне представництво Ірану при ООН заявило, що країна не має жодних цілей і не займається діяльністю, спрямованою на те, щоб вплинути на вибори в США.
«Значна частина таких звинувачень характеризується психологічними операціями, які мають штучно активізувати виборчі кампанії», — додали в іранському представництві.

Нагадаємо, що за даними The Washington Post, Росія побоюється перемоги віцепрезидента США Камали Гарріс на виборах президента. У Кремлі таких як Гарріс називають «ліберальними терористами» і «ліберальними диктаторами», а отже, з такими людьми «буде дуже важко покласти край конфлікту».
Як повідомляло РБК-Україна, днями Дональд Трамп заявив, що якщо він програє на виборах президента, тоді конфлікти на Близькому сході можуть перерости в третю світову війну.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top