Армія РФ після паузи активізувалася на Гуляйпільському напрямку: в ЗСУ розповіли про ситуацію

Російські окупаційні війська після тривалої паузи активізувалися на Гуляйпільському напрямку в Запорізькій області. Загарбники вже двічі намагалися штурмувати позиції наших Сил оборони. У наступ противник йшов із двох різних напрямків.

Про це 29 липня в ефірі телемарафону розповів речник оперативного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«Після тривалої паузи відбулися бойові зіткнення на Гуляйпільському напрямку, коли противник вдавався до двох штурмових спроб з різних напрямків. Зокрема, з села Решетилівське наступав у бік Гуляйполя», – сказав він.

Армія РФ після тривалої паузи активізувалася на Гуляйпільському напрямку: в ЗСУ розповіли про ситуацію
Під час штурмів 28 липня окупанти застосували два танки та багі. Один із танків був знищений, успіхів ворог не мав. А вже зранку 29 липня українські військові продовжуючи полювання на російську бронетехнику і пошкодили ще два танки невстановленого типу.
«Три танки за неповні дві доби – це суттєвий показник, що привертає до себе увагу. Це свідчить про те, що Гуляйпільський напрямок активізувався», – наголосив Лиховій.

При цьому наразі загальна кількість російського угруповання на цьому напрямку фронту не змінилася. Тактика росіян також залишається незмінною.

«У деяких анонсах говорили, що це може бути великий наступ з формуванням наступального угруповання, але, за даними нашої розвідки, це продовження тактики невеликих штурмових дій, тому що загальна кількість російського угруповання у Запорізькій області за кількістю змін не зазнала», – зазначив військовий.

Нагадаємо, російські окупаційні війська активізували штурмові дії на Оріхівському напрямку в Запорізькій області. Ворог намагається повернути позиції, деокуповані Силами оборони під час контрнаступу 2023 року.

 

 

 

.

.

 

Share this post

нет
scroll to top