«Дистанційна війна» — воїни ЗСУ відверто розповіли, що відбувається поблизу села Роботине

"Дистанційна війна" - воїни ЗСУ відверто розповіли, що відбувається поблизу села Роботине

За словами військових, Роботине стало «сірою зоною»

На Запорізькому напрямку так звана “сіра зона” між передовими позиціями українських воїнів та укріпленнями окупантів збільшується. Про це воїни 65-ї механізованої бригади розповіли знімальній групі ТСН.

Читайте також: Росіяни зосередили на Запоріжжі близько 90 тисяч військових — чи існує ризик просування окупантів

Військові повідомляють, що село Роботине знищене окупантами вщент. Вони розбили підвали, тож, тут нема, де закріпитися. А відстань між передовою лінією української оборони та позиціями окупантів значно збільшилась.   

У цьому районі постійно працює російська артилерія. Села Ільченкове і Солодка Балка на Запоріжжі, які зараз перебувають у руках російських загарбників, використовуються як бази для стрільб московської артилерії.

«Зараз тут така війна, скажімо так — дистанційна. Постріли на далеку відстань. Далекобійна артилерія, FPV-дрони», — каже  “Шміль”, протитанкіст-гранатометник 65-ї ОМБр ЗСУ.

Російські штурмовики намагаються діяти малими групами й роблять це дуже швидко.

«Вони нині використовують таку тактику: або намагаються прорватись на мотоциклах, або потихеньку проходять невеликими непомітними групами. Поодинці російські піхотинці не атакують», — розповідає «Уран», пілот розвідувального безпілотника 65-ї ОМБр ЗСУ.

Читайте також: Не припиняють тиск на фронт — через Запорізьку область на Донеччину перекидають нові підрозділи ворога

Також ворог намагається штурмувати позиції української піхоти у напрямку Роботиного.

«Наприкінці ночі атакують, просуваючись через поля. І стрілецькі бої і дрони допомагають дуже. FPV — скиди. Хоча контакт з ворогом є все одно на передньому краї», — каже «Покемон», піхотинець 65-ї ОМБр ЗСУ.

За словами бійців 65-ї бригади, увесь Токмацький напрямок зараз перебуває у вогні.

«Саме Роботине — це 100 відсотків, що сіра зона», — каже «Покемон».

Водночас бійці 65-ї відзначають, що «сіра» зона на Роботинському напрямку збільшується через території, що були спалені разом із окупантами.

Раніше ми розповідали, як на Запоріжжі працюють зенітники 108 бригади тероборони. «Зушка» або зенітна установка — надійна зброя, яка може уражати повітряні чи наземні цілі. Працює вона на 2,5 кілометри та дуже ефективна проти живої сили ворога.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top