СБУ встановила особи 7 колаборантів, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

У результаті комплексних заходів СБУ встановило особи ще 7 колаборантів, які вступили до створеного агресором «головного управління мвс рф в Запорізькій області».

Про це повідомили в прес-службі СБУ. 

За даними слідства, фігуранти добровільно приєдналися до псевдоустанови на початку окупації районів Запорізької області. Тоді їх призначили на різні «посади» у складі Мелітопольського, Бердянського та Василівського «відділів» карального органу країни-агресора.

Слідством встановлено, що підбір «кадрів» до незаконного формування здійснювали кадрові співробітники фсб.

Після проходження «співбесід» колаборантам видали «посвідчення», вогнепальну зброю з боєприпасами та формений одяг російського зразка.

Перебуваючи у лавах окупаційної «філії мвс рф», фігуранти беруть участь у масових репресіях проти місцевих жителів.

«Зловмисники фабрикують «справи» проти українських патріотів. А потім викрадають їх з власних помешкань або прямо посеред вулиці та ув’язнюють до російських катівень. Під час таких «нальотів» колаборанти грабують оселі потерпілих під виглядом «обшуків». Таким чином ворожі поплічники допомагають загарбникам поширювати кремлівський режим на тимчасово захоплених територіях України», — зазначається в повідомленні. 

На підставі задокументованих фактів слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). 

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top