До Толоки з будівництва знищеного житла на Чернігівщині доєдналася родина співачки Мар’яни Садовської

На кілька днів родина співачки Мар’яни та режисера Ерлена приєдналися до команди людей, які на волонтерських засадах працюють, щоб повернути людям втрачене через російські обстріли житло. Волонтерська спілка, яка відбудовує Чернігівщину має назву Repair Together, і нині вона будує десять будинків у селах області.

“Так зворушливо було знайомство з Іриною та Катериною, двома жінками з десяти, які чекають повернення додому. У Ірини згорів дерев’яний будинок. Катерина намагається вберегти троянди у своєму саду… Кожна історія розриває серце… – розповідає пані Мар’яна. – Ми вже виїхали до Дніпра, але син Северин  залишився і пише нам: я не хочу їхати!” 

Завдяки благодійникам з України та Європи будівники – здебільшого це жінки, отримали три генератори,  хоча збирали на один. Тепер робота піде швидше, толоки збираються щовихідних.

Андре, театральний режисер. пояснює причину, за якої вони приїхали допомогти: “Історії, які ми чуємо про російську окупацію, жахливі. Біля зруйнованої церкви був мобільний крематорій. Сліди від куль скрізь. Я не можу уявити, через що переживали люди”.

Будинок для відбудови було обрано не випадково. Волонтерки зводять домівку для пані Ніни – справжньої self-made woman та матері-одиначки двох дітей. Вона вирощує овочі та варить сир на продаж. За місяць до війни пані Ніна придбала у кредит мікроавтобус, щоб возити продукцію до міста на ринок. Під час окупації разом із будинком вщент згоріло й авто, обгорілий каркас якого і досі стоїть за домом.
Проте вона не здається, а продовжує розвивати власну справу, виховувати дітей та будувати плани на майбутнє.
Проєкт реалізується Projector Foundation в рамках програми «Сама собі ціль» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)». За сприяння Програми розвитку ООН в Україні та фінансування Уряду Данії проєкт Велике Дівництво культивує гендерну рівність та надає можливості для розвитку жінок у сфері будівництва.
За матеріалами відкритих Інтернет-джерел

 

Сообщение До Толоки з будівництва знищеного житла на Чернігівщині доєдналася родина співачки Мар’яни Садовської появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top