На Запоріжжі виявили 59 випадків захворювання на гепатити А, В, С

За останні пів року в Запорізькій області запорізькі епідеміологи виявили 59 випадків захворювання на гепатити А, В, С, сорок з них перейшли в хронічну стадію.

Про це повідомили в Запорізькій обласній державній адміністрації.

«За 6 місяців 2024 року у Запорізькій області зареєстровано 6 випадків захворювання на гепатит А. Всі вони успішно проліковані. При своєчасному лікуванні хворі одужують та отримують імунітет», – розповіла Тетяна Одинець.

Захворювання на гепатит має виражені симптоми: біль у правому підребер’ї, жовтушність шкіри та склер, потемніння сечі, знебарвлення калу та підвищення температури. У такому випадку епідеміологиня радить звернутися до сімейного лікаря та пройти відповідне лікування.

Зауважується, що залежно від виду, гепатитом можливо заразитися контактно-побутовим шляхом (гепатит А) та через незахищені статеві акти й кров (гепатит В та С). Вакцини проти гепатиту С не існує, тому слід берегти своє здоров’я та вчасно звертатись до лікарів.

Як пояснила лікарка-епідеміолог Тетяна Одинець, основним надійним захистом від гепатиту А та В є вакцинація. Для гепатиту А повний курс складається з 2-х доз вакцини та є добровільним.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top