У яких випадках можуть призвати чоловіків з 18-ти років: відповідь ТЦК

В Україні мобілізація поширюється на чоловіків віком від 25-ти до 60-ти років. Однак є нюанси, які дають змогу мобілізувати хлопців віком від 18-ти років.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на Експерт.

Так, в Одеському ТЦК та СП розповіли, що чоловіків від 18 до 25 років зараховують до категорії призовників. Однак, попри заборону примусової мобілізації, їх можуть призвати до лав ЗСУ.

“Дійсно, чоловіки віком від 18 до 25 років зараховуються до категорії призовників. Проте є випадки, коли й таких осіб можуть мобілізувати:

  • Якщо чоловік пройшов строкову службу у мирний час;
  • Якщо чоловік закінчив вищий військовий навчальний заклад чи військову кафедру та отримав певну військово-облікову спеціальність;

Обмежено придатний, тобто визнаний військово-лікарською комісією як непридатний до строкової служби у мирний час та придатний у воєнний час”, – зазначили у військкоматі.

Раніше підполковник ЗСУ Володимир Фітьо пояснював, чи можуть потрапити до війська 18-річні юнаки. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

“Категорія осіб від 18 до 27 років підпадає під категорію призовників, а це військова строкова служба. Зараз на неї призов не здійснюється, тому такі громадяни можуть отримати повістку, прийти в ТЦК та СП, показати там, що вони навчаються чи будь-що інакше, і на тому все”, – зазначив він.

Водночас Фітьо пояснив, якщо такий громадянин, зокрема 18-річний юнак, виявляє бажання проходити військову службу, він може це зробити добровільно.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top