Продовжує працювати та сплачувати податки — власники City Mall заперечили інформацію про закриття ТЦ у Запоріжжі

Продовжує працювати та сплачувати податки - власники City Mall заперечили інформацію про закриття ТЦ у Запоріжжі

Власники City Mall стверджують, що ТЦ продовжує працювати, і це абсолютно законно

На початку липня з’явилася інформація, що City Mall у Запоріжжі може повністю закритися. Це було пов’язане з тим, що суд заарештував рахунки компанії Arricano, яка є власником торгового центру.

Пізніше Запоріжжя з робочим візитом відвідав заступник голови АРМА з питань євроінтеграції Грігол Катамадзе, який оглянув City Mall та повідомив про плани щодо оголошення конкурсу на відбір керуючого активом, адже, за його словами, ТЦ «простоює».

Проте тепер в компанії Arricano заявили, що ТЦ продовжує працювати, сплачувати податки та забезпечувати людей роботою.

Читайте також: «Зайві» 700 мільйонів — у Запоріжжі виявили порушення під час проведення тендеру на ремонт дороги

«Arricano вважає необхідним наголосити, що ТРК CITY MALL не «простоює», як зазначила посадова особа АРМА, а щоденно працює на благо України, сплачуючи податки до державного бюджету, забезпечуючи роботою орендарів, а також товарами та послугами споживачів на прифронтових територіях Запорізької області.

Зокрема за 2022-2024 роки компанією, що є власником ТРК CITY MALL, до бюджетів різного рівня було сплачено майже 67 млн грн. А загальна сума податків, які сплатили за 2022 – 2023 роки компанії групи Arricano в Україні, склала понад 326,8 млн грн», — наголосили у компанії.

Також власники ТЦ стверджують, що 25 липня 2024 року слідчий суддя Соломʼянського районного суду Києва скасував арешт одного з активів компанії – ТРЦ РайON, визнавши аргументи прокуратури недостатніми.

Також в компанії зазначають, що не існує судового рішення, яке б позбавляло компанію власника ТРК права користування відповідним ТРК (у тому числі ТРК CITY MALL).

Нагадаємо, що власників ТЦ City Mall підозрюють у пособництві державі-агресору. Йдеться про діяльність ТОВ «Вояж-Крим» – замовника сімферопольського ТРЦ «Південна Галерея», який будувала Arricano. У 2014 році у Криму, за російськими законами, була зареєстрована однойменна компанія, яка лише за 2022 рік сплатила до бюджету Росії 196 млн рублів.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі аудитори виявили зайві витрати під час закупівель. Серед порушень — неефективні управлінські рішення, які призвели до упущених вигод та зайвих витрат, завищення цін, невідповідність документації та інші порушення в тендерах.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top