Житлова субсидія на опалювальний сезон: хто та як може її отримати в Запорізькій області

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

Житлова субсидія на опалювальний сезон: хто та як може її отримати в Запорізькій області

Лілія Єрохова, начальниця відділу контролю нарахування житлових субсидій. Суспільне Запоріжжя

Двадцяти семи тисячам домогосподарств у Запорізькій області вже перерахували житлові субсидії, які покриватимуть всі види опалення. Якщо хтось ще не подав відповідну заяву, є можливість це зробити до початку опалювального сезону.

Як отримати субсидію та кому можуть відмовити — дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Житлову субсидію розраховують індивідуально для кожного домогосподарства, зауважила начальниця відділу контролю нарахування житлових субсидій Лілія Єрохова:

«Вона залежить від складу домогосподарства, від тих послуг, якими вона користується, майнового складу домогосподарства і визначається порядком призначення житлових субсидій».

На опалювальний період житлову субсидію автоматично перерахують усім, хто вже є отримувачем, зазначає Лілія Єрохова:

«У поточному році ми провели розрахунок на неопалювальний сезон. Ми визначили право на отримання субсидій на цілий календарний рік. Тобто з травня 2024 по квітень 2025. Після отримання всіх запитів, підрахунків, доходів, на виплату потрапило 27 тисяч домогосподарств».

Якщо хтось ще не подав заяву, може це зробити до початку опалювального сезону. Для цього необхідно особисто звернутися до Пенсійного фонду: у найближче відділення, через портал ПФУ, через сервіс «Дія», поштою або ж до Центру надання адміністративних послуг:

«Якщо вони ще не звертались до нас, вони можуть подати заяву. Буде також розраховано на частину неопалювального сезону, навіть якщо буде 0 — все одно, це добре. А далі вже буде автоматичний перерахунок на опалювальний сезон», — зазначила Лілія Єрохіна.

Субсидію призначається на всі види опалення: центральне теплопостачання, електро- газоопалення, а також будинки, пошкоджені РФ, де використовують обігрівачі, зазначає Лілія Єрохіна:

«60 % питома вага опалення. Якщо воно буде, то це для трикімнатної квартири — 3000— 3500 грн. Якщо бабуся одна проживає, у неї мінімальна пенсія, це дуже гарна субсидія, — більше там 2000 грн щомісяця отримувати».

Окрім цього, можна отримати субсидію для придбання твердого палива, зазначила Лілія Єрохова:

«Тверде паливо. Це субсидія, яка видається один раз на рік з урахуванням сукупного доходу за минулий рік. Вона призначається з урахуванням двох тонн на домогосподарство і розраховується як різниця між тим, що може сплатити родина, домогосподарство, і обов’язковий відсоток платежу. За перше півріччя 2024 року призначено житлові субсидії на придбання твердого палива для 2749 сімей. Прийом заяв ще триває».

Серед причин, чому можуть відмовити у наданні субсидії, Лілія Єрохова назвала наступні:

  • протягом року придбали майно вартістю понад 50 тисяч гривень;
  • тим, хто має два та більше об’єктів житлової нерухомості;
  • придбання автівки, яка випущена до п’яти років тому;
  • наявністю двох автівок віком до 15 років;
  • відсутність доходу за останній квартал 2023 року та перший квартал 2024 року, самостійне страхування або перебування в Центрі зайнятості;
  • наявність депозиту в розмірі понад сто тисяч гривень.

Читати ще

Житлова субсидія на опалювальний сезон: хто та як може її отримати в Запорізькій області

Читати ще Механізм з надання субсидії на оренду житла для переселенців ще опрацьовується — очільник ЗОВА Іван Федоров

Share this post

нет
scroll to top